خواندنیها

زعفران ساب بهتر است یا هاون

زعفران ساب

زعفران ساب بهتر است یا هاون ؟

حضور پررنگ زعفران نه تنها در غذاهای ایرانی ، بلکه در غذاهای فرنگی نیز همواره مورد توجه بوده است. یکی از متداول ترین روش های استفاده از زعفران، به صورت سابیده شده است. درست سابیدن زعفران یک امر مهم است، چرا که اگر زعفران درست سابیده نشود، کیفیت آن افت کرده و در نتیجه خواص آن از جمله عطر و طعم، و قدرت رنگ دهی آن کاهش می‌یابد.

در این مقاله قصد داریم به معرفی زعفران ساب ، هاون و همچنین تفاوت های این دو محصول بپردازیم پس در ادامه همراه ما باشید.


خرید زعفران

معرفی دستگاه زعفران ساب

دستگاه آسیاب زعفران یا زعفران ساب ، دستگاهی است که به صورت تخصصی برای پودر کردن زعفران مورد استفاده قرار می گیرد و این امکان  را می دهد در سریع ترین زمان و با کمترین مقدار اتلاف ، زعفران را تبدیل به  پودر زعفران کرد تا بتوانیم در آشپزی و سایر مصارف استفاده نماییم .

نکته مهم قابل اشاره این است که قبل از اینکه بخواهید زعفران خود را بسابید، باید از خشک بودن زعفران اطمینان حاصل کنید . اگر زعفرانی که در دسترس دارید کاملا خشک نشده ، کافی است آن را درون فر یا بر روی شعله‌ی کم گاز قرار دهید تا خشک شود. باید دقت کنید که زعفران را زیاد در معرض حرارت قرار ندهید ، چرا که زعفران شما می‌سوزد و قابل مصرف نیست.

همچنین محیطی که در آن می خواهید زعفران را آسیاب کنید نباید مرطوب باشد. زعفران رطوبت را به سرعت به خود جذب می کند و اگر این اتفاق بیفتد ، دیگر به خوبی آسیاب نخواهد شد.
در ویدئوی زیر با یک تست ساده تفاوت میزان رنگدهی زعفران سابیده شده با زعفران سابیده نشده را برای شما شرح داده‌ایم.

معرفی هاون

باید بدانید که هاون ها در سه نوع هاون چوبی ، هاون فلزی و هاون سنگی تولید می شوند .

هاون ظرفی است که از گذشته های دور برای آسیاب کردن زعفران مورد استفاده قرار می گیرد. اندازه هاون هایی که برای آسیاب زعفران مورد استفاده قرار می گیرد نسبتا کوچک است و به همین دلیل شستن و حمل و نقل آن ها نسبت به هاون های بزرگ آسان تر است .

واقعیت این است که از هر سه مدل هاون فلزی ، چوبی  و سنگی می توان برای آسیاب کردن زعفران استفاده کرد. اما بهتر است برای آسیاب کردن زعفران از هاون فلزی استفاده کرد و کمی شکر و یا حبه‌ی قند نیز به زعفران در هنگام سابیدن اضافه شود .

نکته حائز اهمیت این است که از هر هاونی که برای آسیاب کردن زعفران استفاده می کنید، حتما پس از استفاده ، آن را به دقت شسته و خشک نمایید . این موضوع یکی از مواردی است که  مزیت هاون فلزی نسبت به دیگر هاون ها محسوب می شود .

مزیت دیگر هاون فلزی این است که در خلال سابیدن زعفران ، پودر زعفران کمتری به آن می چسبد در نتیجه زعفران کمتری به هدر می رود .

تفاوت زعفران ساب و هاون چیست ؟

هاون ها شکل سنتی تر و قدیمی تری دارند که شامل ظرف سنگی ، چوبی و یا فلزی هستند که داخل آن ادویه های مختلف از جمله انواع زعفران ، هل و موارد دیگر توسط دسته ای که همجنس ظرف است کوبیده می شوند . به قاطعیت می توان گفت قدمت به کار گیری هاون به بلندای تاریخ بشریت است . با این وجود همه هاون ها عمل سابیدن و پودر کردن زعفران را انجام می دهند .

اما زعفران ساب حالت مکانیکی دارد و شامل یک مخزن شیشه ای است و طوری طراحی شده که به راحتی و بدون اینکه نیاز باشد فشار زیادی به زعفران بیاوریم آن را آسیاب می کند .

فقط کافی است دستگیره موجود روی درب زعفران ساب را بچرخانید تا بدون دردسر، زعفران شما آسیاب و پودر شود .

دارا بودن مخزن روی زعفران ساب موجب میشود بدون ریختن و اتلاف زعفران سابیده شده و به آسانی هر چه تمام عمل سابیدن زعفران انجام شود .

اگه در گذشته از هاون های سنتی استفاده کرده باشید، حتما متوجه شده اید مقداری از زعفران حین سابیده شدن کف هاون باقی می ماند و به هدر می رود . زعفران ساب این مشکل  را  برطرف نموده ، می توانید مطمئن باشید که صد درصد زعفرانی که داخل ظرف می ریزید پودر شده و مورد استفاده قرار می گیرد.

حتما بخوانید : وسایل سابیدن زعفران

 

 

 

 

 

 

لینک همکار

بازگشت به لیست

مطالب مرتبط

یک نظر در “زعفران ساب بهتر است یا هاون

  1. منصوری گفت:

    زعفران سابی که از شما خریدیم بسیار عالیه ، راحت شدیم از کوبیدن در هاون.
    ممنون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *