شناخت خواص ظاهری زعفران
تشخیص زعفران اصل از تقلبی یکی از چالش هایی است که افراد و حتی بعضی از خرده فروشان این صنعت با آن مواجه هستند ، به دلیل اینکه متقلبین در حوزه فروش زعفران هر روز روشهای جدیدی را به کار میبرند تا زعفران تقلبی بیشتری به جای زعفران اصل بفروشند.
تقلب در زعفران منحصر به مخلوط کردن یک گیاه شبیه زعفران با این محصول نیست بلکه زعفران تقلبی حتی شامل سنگین کردن وزن آن با استفاده از گل رنگ ، چربی، عسل، نمک و شکر ، زعفران پودر شده و حتی براده آهن هم میشود چراکه این گیاه ارزش بالایی دارد و هر گرم آن با قیمت بسیار زیادی در بازار فروخته میشود لذا سودجویان را به سمت خود جذب میکند تا از هر روشی که میتوانند استفاده کنند و سود بیشتری را از راه تقلب نصیب خود کنند.
در اولین قدم لازم است تا شما ویژگیهای ظاهری زعفران را به درستی بشناسید و بدانید زعفران اصل چه خواصی دارد که میتوانید با دیدن آن اصالت آن را ارزیابی نمایید.
دو مورد بسیار مهم زیر را همیشه به خاطر بسپارید :
- رشته زعفران اصل باید کاملاً خشک و شکننده باشد.
- زعفران دارای یک ماده شیمیایی به نام پیکروکروسین است که مزهی تلخی دارد.
تا اینجا موضوع کمی روشن شد. برای آزمایش شکنندگی زعفران از روش زیر استفاده کنید :
تست اصالت زعفران با کاغذ
کمی از رشتههای خشک زعفران را لای یک برگه کاغذ ریخته و مالش دهید. اگر زعفران خرد شد و هیچ اثری روی کاغذ باقی نگذاشت زعفران اصل است.
برخی از فروشندگان زعفران را به روغن آغشته میکنند تا وزن آن زیاد شود. چنین زعفرانی به علت دارا بودن چربی نرم و انعطاف پذیر شده و خرد نمیشود و لای کاغذ اثر چربی از خود باقی میگذارد.
تست اصالت زعفران با چشیدن مزهی آن
همانطور که در بالا اشاره شد مزهی زعفران اصل تلخ است. کمی از زعفران را بچشید اگر طعم تلخی داشت اصل در غیر اینصورت زعفران مورد نظر تقلبی است.
تست اصالت زعفران با ارزیابی سرعت رنگدهی
زعفران اصل و درجه یک سرعت رنگدهی بسیار پایینی دارد و این فاکتور یکی از عوامل مهم در تشخیص زعفران اصل میباشد. اگر زعفران را بعد از خرید دم کردید و در حین دم کردن متوجه شدید که زعفران در حد چند ثانیه رنگ داد باید بدانید که زعفران شما تقلبی است .
می توانید روش آزمایش اصالت زعفران با آب سرد را هم انجام دهید. برای این کار باید چند رشته از زعفران را بردارید و در آب سرد بگذارید. هم زعفران اصل و خالص و هم زعفران تقلبی به آب رنگ میدهند. اما داستان از این قرار است که زعفران تقلبی به سرعت به آب رنگ میدهد. اما زعفران اصل به کُندی، ردی طلایی از خود در آب باقی میگذارد. مثلا برای یک فنجان آب، حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه طول میکشد تا تمام محتویاتش در اثر وجود زعفران، رنگی شود.
این تکنیک برای تشخیص زعفران اصل یک تکنیک بی نقص و فوری برای تشخیص زعفران اصل و زعفران تقلبی میباشد.
جوهر زعفران چیست
امروزه به علت گرانقیمت بودن زعفران اصل بسیاری از رستورانها و غذاخوریها به مصرف جوهر زعفران روی آوردهاند. جوهر زعفران بصورت پودر ، مایع و اسپری در بازار وجود دارد.
جوهر زعفران بصورت پودر در کشور عربستان تولید شده و با نامهای تجاری صفار الزعفران و صفار البیض در بازار وجود دارد.
جوهر زعفران به علت دارا بودن ترکیب شیمیایی تارترازین بسیار مضر و برای سلامتی خطرناک است و موجب آسیبهای کبدی و کلیوی و همچنین حساسیتهای جدی در انسان میشود.
ماده شیمیایی تارترازین یک ماده غیر مجاز در مواد خوراکیست که منشاء تولید رنگ زعفرانی بصورت مصنوعی میباشد.
جوهر زعفران فاقد هر گونه عطر زعفران بوده و تنها رنگی مشابه زعفران ایجاد میکند.
مصرف جوهر زعفران به دلیل عوارض و مشکلاتی که برای سلامتی ایجاد میکند منع قانونی دارد.
بیشتر بخوانید : صادرات زعفران
خرید زعفران اصل
این تشخیص زعفران کار سختیه ،
من چندین بار تا حالا از جاهای مختلف خریدم کیفیتی که باید رو نداشتن لابد تقلبی بودن .
اما برای اولین بار از سایت شما خریدم کیفیت واقعا عالی بود.
ممنون از سایت و مطالب خوبتون
آقا تشخیص زعفران اصل هم داستانی داره ها
تقلب می کنن چه جور
بدیش اینه بر می گرده به سلامتی
استفاده می کنیم جهت بهتر شدن عملکرد بدن
یهو می بینی رنگ و چرت و پرت خوردی بدتر هم میشی
خدایا نجاتموووون بده
زعفران اصل رو از جای مطمئن تهیه کنید خیالتون همیشه آسوده ست.
زعفران اصل که جای خود داره ، همه چی شده فیک وتقلبی از مایحتاج روزانه زندگی گرفته تا موتور و خودرو و حتی زندگی های پوچ و فیک که در اصل تقلبی هستن و ویترین ها فقط قشنگ شده