خواندنیهای زعفران

نحوه آبیاری گیاه زعفران

زرد آب
۰
(۰)

مقدار نیاز گیاه زعفران به آب

زعفران به کم آبی معروف است به همین دلیل بسیاری فکر می کنند که گیاه زعفران را می‌توانند به صورت دیم کشت کنند و نیازی به آبیاری آن نیست که کاملاً تصور اشتباهیست . به علت اینکه دوره‌ی رشدی زعفران در پائیز و زمستان است، این گیاه برای رشد و شکوفایی به آب کمی نیاز دارد و اغلب نیاز آبی خود را با آب باران و برف تأمین می‌کند، اما در چند مرحله‌ی رشدی حتما باید مواد غذایی به آن برسد و آبیاری انجام شود که نباید آن را نادیده گرفت ، در واقع رعایت نکردن این موضوع مهم ، گلدهی مزرعه شما را تحت تاثیر قرار می دهد .

آبیاری اول ( بسار آب)

اولین آبیاری  بعد از کاشت از اهمیت بالایی برخوردار است که به‌ عنوان بسار آب یا آب گل هم شناخته می‌شود ، با این آبیاری به زعفران یک شوک سرمایی داده می‌شود تا از خواب ظاهری بیدار شده و چرخه ی رشدی خود را آغاز کند .

مرحله اول آبیاری باید سنگین و عمیق باشد چرا که پیاز زعفران در فاصله ۲۰ تا ۲۵ سانتی متری از سطح زمین قرار دارد ، عدم دقت در زمان و کیفیت این آبیاری، میزان محصول را به شدت تغییر می‌ دهد. این مرحله از آبیاری باید با توجه به منطقه ای که در آن زندگی می کنید انجام شود . معمولا در مناطق گرمسیر اوایل مهرماه و مناطق سردسیر اواخر مهرماه این آبیاری انجام می شود.

بیشتر بخوانید :  ریشه زعفران چیست و چه خواصی دارد

 

آبیاری زعفران

 آبیاری دوم ( زاج آب )

برعکس آب اول این آبیاری باید به‌ صورت سبک در حدی که فقط سطح خاک خیس شود انجام می شود؛ چون در عمق خاک رطوبت کافی وجود دارد. آبیاری(زاج آب) بعد از پایان برداشت گل‌های زعفران اواخر آبان‌ماه و اوایل آذر ماه به همراه کود دهی انجام می‌شود .  معمولا در زاج آب  از کود اوره استفاده می شود. کود اوره دارای ۴۶ درصد نیتروژن خالص می‌باشد.عنصر ازت یا نیتروژن جزء ضروری برای ساخت پروتئین‌ها می‌باشد و در بیشتر فرآیند رشد و فتوسنتز گیاه دخالت دارد؛ همچنین عنصر نیتروژن برای گیاه در جذب برخی از عناصر نیز مؤثر است و نقش بسزایی ایفا می‌کند.

آبیاری اول و دوم نقش مهمی در توسعه ریشه‌های پیاز زعفران و رسانیدن غذا به آنها و رشد و نمو گیاه و درشت کردن پیاز دختر دارند، بنابراین حتماً باید در زمان مناسب و به‌دقت انجام شوند .

آبیاری سوم ( وجین آب )

برخلاف دو آبیاری قبلی ضرورتی برای انجام این آبیاری وجود ندارد و صرفا در مناطقی که باران‌های زمستانه وجود ندارد در اواخر اسفند‌ ماه آبیاری مزرعه را انجام می‌دهند. این اتفاق به ندرت در ایران می‌افتد و به صورت سطحی انجام می‌شود.

آبیاری چهارم ( زرد آب )

این آبیاری نیز کمتر اتفاق می‌افتد و فقط در مناطقی که هیچگونه بارندگی مشاهده نمی‌شود به صورت سطحی و غیر‌عمیق انجام می‌شود . زمان انجام این آبیاری بین ۲۰ فروردین تا ۱۰ اردیبهشت می‌باشد و قبل از خشک و زرد شدن کامل برگ های پیاز زعفران انجام می‌شود. به همین دلیل است که به این آبیاری زردآب نیز می‌گویند.

 

 

| با مراحل کشت زعفران آشنا شوید |

 

بیشتر بخوانید :  آفات زعفران

 

مراحل آبیاری به تفکیک توضیح داده شد با این حال باید دقت داشته باشید که در تابستان به هیچ وجه  نباید زمین را آبیاری کنید ، مراحل آبیاری بالا  بستگی به بارندگی منطقه دارد و در مناطق گرمسیر و سردسیر متفاوت است ، باید در فاصله بین دو آبیاری خاک را خشک نگهدارید و همچنین بعد از پایان عمر برگ های گیاه آبیاری را قطع کنید .

در اینجا خلاصه ای از نحوه آبیاری گل زعفران ارائه شد که با در نظر گفتن مراحل فوق و اجرای صحیح آن میتوان کشت مناسب و محصول زعفران خوبی از لحاظ کیفیت و کمیت به دست آورد.نکته حائز اهمیت در نظر داشتن ویژگیهای آب و هوایی منطقه و اجرای روش کشت متناسب با آن است.

 

حتما بخوانید : پیاز زعفران چیست ؟

 

 

 

لینک همکار

این مقاله چقدر برای شما مفید بود ؟

روی ستاره کلیک کنید

Average Rating ۰ / ۵. Vote count: ۰

مطالب مرتبط

3 نظر در “نحوه آبیاری گیاه زعفران

  1. آیین گفت:

    چه جالب فکر میکردم زعفران با آب باران رشد می کنه
    ممنون از اطلاعت مفیدتون

  2. امیر ارسلان گفت:

    آبیاری زعفران هم مراحل مهمی داره ، خیلی باحال بود از اسامی مراحل آبیاری خیلی خوشم اومد

    1. zarshamimstore گفت:

      نگهداری صحیح از مزرعه زعفران بسیار اهمیت داره.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *