خواندنیهای زعفران

بهترین روش استفاده از هل

هل
۰
(۰)

مقدمه

نحوه‌ استفاده از ادویه جات و چاشنی ها برای به دست آوردن بهترین عطر و طعم اهمیت زیادی دارد.

بهترین انواع ادویه اگر به درستی آماده سازی و استفاده نشود تاثیر چندانی از خود بروز نخواهد داد. یکی از ادویه ها که عطر قوی و بسیار دلپذیری دارد هل سبز است.

بهتر است قبل از خرید هل کمی بیشتر در مورد آن و طریقه مصرف هل بدانیم.

هل سبز مصرف زیادی در آشپزی و شیرینی پزی دارد.

هل یکی از انواع گرانقیمت‌ترین ادویه ها و طعم دهنده هاست. پس باید طوری استفاده شود که نهایت تاثیر را از خود نشان دهد.

در ادامه طریقه استفاده از هل سبز را برای شما آورده ایم تا بالاترین میزان عطر و طعم را از آن به دست آورید.

 

خرید هل

طریقه استفاده از هل

همانطور که می‌دانید قسمت معطر هل دانه‌های آن می‌باشد که در پوسته غلاف مانند سبز رنگی قرار گرفته‌اند.

بهترین راه برای استفاد هاز هل این است که پوسته سبز رنگ دانه هل را بشکند و دانه های داخل آن را خارج نمایید.غلاف سبز رنگ دانه هل مورد استفاده‌ای ندارد و می‌توانید آن را دور بیاندازید.

دانه‌های خارج شده از هل را داخل آسیاب مناسب ریخته و چند بار ( بصورت پالس‌های جدا ) آن را آسیاب کنید تا بطور کامل پودر شود.

بیشتر بخوانید :  زعفران در ادبیات و فرهنگ شفاهی ایران

اما اگر می‌خواهید بدانید چه نوع آسیابی برای تهیه پودر هل مناسب است باید بگوییم یک آسیاب قوی با تیغه‌ای محکم و دور بالا. این آسیاب باید بتواند دانه‌های هل را به سرعت تبدیل به پودر نماید.

معمولاً آسیابهایی که برای آسیاب دانه قهوه مورد استفاده قرار می‌گیرند از نظر قدرت و سرعت برای آسیاب هل مناسب هستند.

عطر هل پس از آسیاب و تبدیل به پودر هل به طور واقعی و بسیار قوی آزاد می‌شود. پودر هل به دست آمده را می‌توانید برای پخت و پز، تهیه چای و انواع دمنوش و شیرینی پزی استفاده نمایید.

تهیه پودر هل باعث می‌شود علاوه بر آزاد شدن عطر واقعی آن در مصرف هل نیز صرفه جویی شود، زیرا با کمترین میزان استفاده از پودر هل بهترین نتیجه را به دست خواهید آورد.

نکته کلیدی در تهیه پودر هل

توجه داشته باشید در فرایند آسیاب هل و تهیه پودر هل به هیچ عنوان پوسته سبز رنگ غلاف هل ریخته نشود. پودر هل واقعی فقط از آسیاب دانه‌های هل آماده می‌گردد.

در بحث تجاری برخی فروشندگان ادویه برای آنکه سود خود را از فروش پودر هل بیشتر نمایند پوسته غلاف هل را نیز به همراه دانه هل آسیاب می‌کنند. این پوسته هیچگونه عطر و تاثیری در کار ندارد و خلوص پودر هل را کاهش می‌دهد.

بهتر است پودر هل را خودتان در آشپزخانه آماده‌سازی و تهیه کنید.

بهترین روش نگهداری پودر هل

دانه کامل هل باید کاملاً در محیط خشک نگهداری شده باشد. در صورت تماس کمترین میزان رطوبت با دانه هل، رطوبت به سرعت جذب هل شده و باعث افت کیفیت، عطر و نرم شدن دانه‌های هل خواهد شد. نرم شدن دانه هل موجب می‌شود به خوبی آسیاب نشود.

بیشتر بخوانید :  ریشه زعفران چیست و چه خواصی دارد

همچنین پس از آسیاب دانه‌های هل، پودر هل باید در ظرف ترجیحاً شیشه‌ای با درپوش محکم بدون نفوذ هوا و رطوبت نگهداری شود.

نگهداری صحیح هل قبل و بعد از آسیاب بسیار اهمیت دارد.

طریقه مصرف هل در غذا

استفاده از هل سابیده شده بصورت پودر در تهیه غذا و آشپزی توصیه می‌شود. زیرا همانگونه که قبلاً نیز اشاره شد عطر هل پس از ساییدن بیشتر می‌شود و در مقدار مصرف آن نیز صرفه جویی خواهد شد.

اما اگر به هر دلیل می‌خواهید از هل سابیده نشده استفاده کنید حتماً قبل از استفاده غلاف سبز رنگ هل را شکسته و فقط دانه‌های هل داخل پوست سبز را داخل غذا ریخته و برای آشپزی استفاده کنید.

طریقه مصرف هل در مربا

به دلیل اینکه هل به مربا عطر و بوی بسیار دلپذیری می‌دهد شما می‌توانید بر اساس سلیقه از هل در تهیه انواع مربا استفاده کنید.

مرباهایی مانند مربای به، مربای هویج و مربای سیب با استفاده از هل سبز بسیار خوش عطر و طعم می‌شوند.

سخن پایانی

هل بعنوان سومین ادویه‌ی گرانقیمت دنیا پس از زعفران و وانیل عطری مدهوش کننده دارد که می‌تواند برای تهیه انواع غذا، شیرینی و دسر مورد استفاده قرار گیرد.

مصرف هل بویژه در آشپزی و شیرینی پزی در خاورمیانه و جنوب آسیا به شدت متداول است. استفاده از پودر هل بعلت آزاد شدن و تقویت عطر آن در آشپزی و شیرینی پزی توصیه می‌شود.

نگهداری صحیح از هل و پودر هل بسیار اهمیت دارد. قرار گرفتن هل در معرض هوا و رطوبت حتی بسیار کم موجب افت کیفیت و عطر این ادویه استثنائی و گرانقیمت خواهد شد.

بیشتر بخوانید :  تهیه آسان لاته و قهوه زعفران

بهتر است هل را در ظروف شیشه‌ای با درپوش محکم و نفوذناپذیر نگهداری نمایید.

این مقاله چقدر برای شما مفید بود ؟

روی ستاره کلیک کنید

Average Rating ۰ / ۵. Vote count: ۰

2 نظر در “بهترین روش استفاده از هل

  1. مبینا گفت:

    سلام.خیلی خوبه که هل رو به محصولات فروشگاه اضافه کردید.ممنون میشم توضیح بیشتری بدید که هل برای چی خوبه ؟

    1. درود بر شما کاربر خوب زرشمیم.بزودی فواید هل و مصرف آن را برای بدن و سلامتی در مقاله‌ای جدا مفصل برای شما شرح خواهیم داد.لطفا مقالات زرشمیم را دنبال بفرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *