مقدمه
زعفران از آن دسته گیاهانی است که بیشتر اجزاء و قسمتهای آن مورد استفاده قرار میگیرد.
در گذشته تنها تصور میشد تمام اهمیت گل زعفران به کلاله سرخ رنگ آن است که رشته زعفران از آن به دست میآید. اما اکنون دانشمندان صنایع غذایی دریافتهاند فواید گل زعفران چیزی از رشته سرخ زعفران کم ندارد.
گلبرگ زعفران که رنگ بنفش بسیار خوشرنگ و زیبایی دارد دارای خواص مفیدی مشابه رشته کلاله زعفران است.
در این مقاله قصد داریم به آشنایی بیشتر با گلبرگ زعفران، خواص گلبرگ زعفران و عوارض گلبرگ زعفران بپردازیم.
رنگ گلبرگ زعفران
گل زعفران که رنگ بنفش زیبایی دارد بعنوان یک رنگ خوراکی محسوب میشود که برای تهیه جوشانده گل زعفران و نوشیدنیهای سرد مورد استفاده قرار میگیرد.
قیمت گل ( گلبرگ ) زعفران
گل زعفران با داشتن رنگ بسیار زیبا و خواص متعدد دارای قیمت بسیار مناسب و ارزانی نسبت به رشته زعفران است. هر چند رنگ گلبرگ زعفران با رشته زعفران کاملا متفاوت است اما برای تهیه دمنوش و انواع نوشیدنی میتواند برای استفاده بسیار مناسب و قابل قبول باشد.
مهمترین خواص گلبرگ زعفران چیست
فواید گل زعفران برای قلب
خاصیت آنتی اکسیدانی عصاره گلبرگ زعفران برای مبارزه با رادیکالهای آزاد که برای سلامتی بدن از جمله قلب بسیار مضر و پرخطر هستند بسیار سودمند است.
خواص گل زعفران برای پیشگیری از سرطان
آنتوسیانینهای موجود در زعفران که رنگ بنفش، قرمز و زرد را در زعفران بوجود میآورد از جمله مواد آنتی اکسیدان هستند که توانایی مقابله با رادیکالهای آزاد را داشته تا از سرطان پیشگیری نمایند.
فواید گلبرگ زعفران برای کنترل افسردگی
گل زعفران همانند رشته زعفران خاصیت نشاط آوری داشته و میتواند برای کنترل و پیشگیری از افسردگی و بهبود خلق و خو موثر و مفید باشد.
خواص گل زعفران در کاهش فشار خون
رنگدانههای موجود در گل زعفران خاصیتی دارند که میتواند بعنوان کاهنده فشار خون به کاهش فشار کمک کند.
سایر خواص گلبرگ زعفران
گل زعفران تمام فواید و خواص زعفران را برای بدن دارا میباشد.
برای اطلاعات بیشتر در این زمینه مقاله خواص زعفران را بخوانید.
مضرات استفاده از گل زعفران
استفاده از گل زعفران همانطور که سودمند است میتواند مضر و خطرناک هم باشد. در نتیجه در مصرف آن نباید زیاده روی نموده و در صورت داشتن بیماری خاص قبل از استفاده حتما باید با پزشک متخصص مشورت نمود.
از مهمترین عوارض گلبرگ بنفش زعفران برای بدن میتوان به موارد زیر اشاره نمود :
- اسهال
- خونریزی
- تهوع
- کم خونی
- آسیب به معده و کبد
همچنین به مانند زعفران از استفاده گلبرگ زعفران نیز در دوران بارداری باید اکیدا پرهیز شود.
بهترین روش خشک کردن گلبرگ زعفران
برای تهیه جوشانده گل زعفران و یا تهیه عصاره خوشرنگ آن برای انواع نوشیدنی سرد گلبرگ زعفران را باید بصورت خشک استفاده کرد.
بهترین و سادهترین روش برای خشک کردن گل زعفران این است که گلبرگهای زعفران را روی پارچه تمیز و روی یک سطح صاف و در هوایی پاک و بدون گرد و غبار گلبرگ زعفران را طوری پهن کنید که در هیچ نقطهای روی هم انباشته نشود.
گلبرگ زعفران با این روش در معرض جریان هوا و نور آفتاب قرار گرفته و به مرور و با کیفیت مناسب خشک شده و برای مصرف آماده میشود.
طرز تهیه دمنوش گلبرگ زعفران
برای تهیه جوشانده گلبرگ زعفران باید به مقدار دلخواه گلبرگ خشک زعفران را داخل قوری ریخته و کم کم به آن آبجوش اضافه کنید و به مدت ۳۰ دقیقه روی حرارت غیرمستقیم قرار دهید تا خوب دم بکشد.
پس از این مدن دمنوش خوشرنگ و خوش عطر گل زعفران شما آماده نوشیدن است. در صورت تمایل میتوانید آن را با مقدار دلخواه عسل شیرین نموده و میل کنید.
سخن پایانی
زعفران گیاهیست که تمام اجزای آن قابل استفاده و سودمند است. نکته مهم این است که باید روش صحیح استفاده از هر بخش گیاه زعفران را دانست.
مواد شیمیایی طبیعی موجود در زعفران خواص آنتی اکسیدانی داشته و برای سلامتی بدن و پیشگیری از بسیاری از امراض بسیار مفید است.
بسیار حائز اهمیت است که تنها با تصور مفید بودن زعفران در مصرف آن زیادهروی نکنید و مقادیر مجاز استفاده از آن را در نظر داشته و در صورت ابتلا به بیماریهای مزمن و خاص قبل از استفاده زعفران حتما با پزشک متخصص مشورت نمایید.