خواندنیهای زعفران

آیین جشن برداشت زعفران

آیین جشن برداشت زعفران
۰
(۰)

آیین جشن برداشت زعفران در خراسان

در معرفی آیین جشن برداشت زعفران باید در نظر داشته باشیم ، هر یک از محصولات کشاورزی که بر این کره خاکی به عمل می آید ارزش و اهمیت خاص خود را دارا می باشد . این در حالیست که برخی از محصولات ارزش و اهمیت بیشتری نسبت به سایر محصولات دارند و به قدری گران بها و گران قیمت اند که از آنها به عنوان طلا یاد می شود. یکی از این محصولات زعفران است که عنوان طلای سرخ را نصیب خود نموده است .

به همین دلیل سالانه آیین جشن برداشت زعفران به عنوان شکرگزاری از تولید این محصول و معرفی آن به مردمان مناطق دیگر برگزار می‌شود. در این مقاله جهت آشنایی با نحوه اجرای آئین و آداب جشن برداشت زعفران همراه ما باشید.


خرید زعفران

 

برگزاری آیین جشن برداشت زعفران

باید دانست که زمان کاشت زعفران هر سال از مرداد تا شهریور و زمان برداشت زعفران در آبان ماه است و کشاورزان ساعات طلایی برداشت زعفران را قبل از طلوع خورشید می دانند به دلیل اینکه معتقد هستند تابش نور خورشید به گل زعفران از عطر و طعم و کیفیت این گیاه ارزشمند می کاهد.

اواخر آبان ماه که تقریبا گل های زعفران چیده شده است ، زمان اجرای جشن زعفران فرا رسیده و آیین جشن برداشت زعفران در شهرستان سرایان واقع در خراسان جنوبی و با همکاری جهاد کشاورزی، دانشکده کشاورزی و فرمانداری این شهر برگزار می‌شود. سرایان بعد از شهرستان قائنات دومین قطب تولید زعفران در ایران به شمار می‌رود .

بیشتر بخوانید :  بهترین روش دم کردن زعفران

دلیل برگزاری این جشن برای شکرگزاری از وجود این محصول گران‌بها در این منطقه و معرفی آن به شهرهای دیگر است.

با رونق گرفتن کشت زعفران در سرایان، بیشتر مردم این شهر به تولید گیاه زعفران مشغول شده‌اند. اشتغال‌زایی، ایجاد فرصت‌های مطالعاتی برای دانشجویان کشاورزی و جذب توریسم از چشم‌اندازهای بلندمدت برگزاری جشن برداشت زعفران محسوب می‌شود .

در جشن برداشت زعفران کشاورزان محلی به صورت نمادین فرایند برداشت زعفران را برای حاضرین در جشن به نمایش می گذارند . عده‌ای هم به صورت نمایشی اما به طور واقعی در حال پاک کردن، جداسازی و خشک کردن کلاله گل‌های زعفران هستند .

در راستای تولید زعفران باکیفیت‌تر در استان سرایان، سخنرانی‌هایی هم انجام می‌شود. علاوه بر این، گردشگرانی که برای شرکت در این جشن آمده‌اند، می‌توانند از محصولات محلی بازدید و خرید کنند .

آیین جشن برداشت زعفران که سالانه با حضور مدیران ، تولیدکنندگان محلی، کشاورزان نمونه و بازدیدکنندگان برگزار می‌شود، می‌تواند در آینده به جشنواره‌ای ملی در کشور تبدیل شود.

بزرگ‌تر شدن این گردهمایی نه تنها به رونق اقتصادی خراسان کمک می‌کند بلکه در رشد صادرات و تولیدات زعفران هم موثر خواهد بود.

 

اهداف آیین جشن برداشت زعفران

برگزاری آیین جشن برداشت زعفران در خراسان، فرصتی عالی برای معرفی کیفیت ممتاز زعفران این منطقه به مردمان شهرهای دیگر، تاجران و صادرکنندگان محصولات کشاورزی است.

با افزایش صادرات و تقاضای زعفران این منطقه ، شرایط زندگی کشاورزان هم بهبود می‌یابد. بعلاوه این جشنواره مکانی مناسب برای گزارش دستاوردهای علمی‌ است که در راستای پیشرفت دستگاه‌ها و فرایندهای تولید و برداشت زعفران انجام شده است .

بیشتر بخوانید :  دسته‌بندی انواع زعفران

گسترش توریسم کشاورزی می‌تواند باعث رونق اقتصادی هر منطقه شود. به همین جهت، استان خراسان قراردادهایی با آژانس‌های گردشگری برای برگزاری تورهای جشن برداشت زعفران امضا کرده است.

اجرای این تورها در کنار کارگاه‌های آموزشی که در این جشنواره برگزار می‌شود، ایرانیان و توریست‌های خارجی زیادی را می‌تواند به خراسان و منطقه سرایان جذب کند.

زعفران، طلای سرخ منطقه خراسان است و همچنین بزرگ‌ترین گنج و فرصت این منطقه برای حرکت به سمت پیشرفت و رونق اقتصادی به شمار می‌رود.

برگزاری جشنواره‌هایی مثل جشن برداشت زعفران نه تنها به معرفی این محصول کمک می‌کند بلکه میزان تقاضا و خرید زعفران را هم افرایش می‌دهد. همین موضوع افراد بیشتری را به کاشت زعفران در این منطقه تشویق و ترغیب می‌نماید .

حتما بخوانید : روش کشت مکانیزه زعفران

 

 

 

 

 

 

لینک همکار

این مقاله چقدر برای شما مفید بود ؟

روی ستاره کلیک کنید

Average Rating ۰ / ۵. Vote count: ۰

مطالب مرتبط

2 نظر در “آیین جشن برداشت زعفران

  1. آیین گفت:

    بسیار عالی
    بیشترین تولید رو ایران داره اما متاسفانه درست عمل نمیشه و در سطح جهانی به نام سایر کشورها این تولید ها تموم میشه و خیلی راحت به اسم خودشون بسته بندی و عرضه می کنند
    امیدوارم این موضوع مهم حل بشه

    1. zarshamimstore گفت:

      کاملا درسته باید بیشتر به موضوع کاشت و عرضه زعفران در ایران پرداخته بشه و روش ها بهینه شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *