کشاورزی

عوامل موثر بر گلدهی زعفران بخش اول

گلدهی زعفران
۰
(۰)

عوامل موثر در گلدهی زعفران

 

در این مقاله قصد داریم به تعدادی از دلایل کاهش گلدهی زعفران بپردازیم ، اوایل آذرماه هر سال که زمان گلدهی رو به اتمام است ، می شود عملکرد سال را بررسی و نتایج را تفسیر کرد .

بسیاری از کشاورزان خوشحال و راضی هستند و برداشت خوبی داشته اند ، اما متاسفانه خیلی از کشاورزان هم به عملکرد مورد انتظار خود نرسیده اند و نگران دلیل این کاهش عملکرد هستند. در پایان گلدهی زمان آن رسیده است که دلایل عملکرد ضعیف مزرعه خود را بررسی نمایید و از فرصت باقیمانده استفاده کنید تا برای سال آینده مشکل گلدهی مزرعه خود را برطرف کنید .


خرید زعفران

متاسفانه برداشت اکثر کشاورزان هنگام گلدهی پایین مزرعه این است که این اتفاق در اثر پایین بودن کیفیت کود یا کوددهی نامناسب در سال قبل تر رخ داده است  در حالی که عوامل متعدد دیگری نیز در این امر موثر می باشند ، برای اینکه بدانید چرا گل مزرعه شما کم بوده سعی می کنیم تک تک عوامل کاهش گلدهی را بررسی کنیم تا بتوانید با بررسی همه این موارد دلیل عدم موفقیت خود را بیابید .

 

بررسی عوامل موثر بر گلدهی زعفران

 

اندازه پیاز

هر پیاز برای گلدهی زعفران باید وزنی بیشتر از هشت گرم داشته باشد اگر وزن آن کمتر از هشت گرم باشد گل نخواهد داشت و فقط بحث رویشی دارد .

این قسمت مربوط به تغذیه می باشد و در صورت درست نبودن مدیریت تغذیه پیاز ها ریز شده و کاهش عملکرد حتما رخ خواهد داد . البته وزن ۸ گرم گفته شده قطعی نیست و در مزارعی که شرایط خوبی دارد به خصوص شرایط رطوبتی در تابستان بالا باشد با وزن کمتر از ۸ گرم نیز گلدهی خواهید داشت .

 

تعداد پیاز ( مقدار کشت پیاز در هکتار )

هر چه مقدار پیاز هنگام کشت بیشتر باشد در آینده گلدهی زعفران بیشتر و در نتیجه برداشت بیشتری در سالهای اول خواهید داشت ، یعنی در دو مزرعه همسن مزرعه ای که پیاز بیشتری کاشته شده قطعا گلدهی زعفران بیشتر خواهد بود. البته تغذیه خوب باعث افزایش سریع تعداد پیاز شده و هر چه پیاز بیشتر داشته باشیم گل بیشتری هم خواهیم داشت اما این قاعده همیشگی نیست و بعد از چند سال که تعداد پیاز در یک نقطه خیلی زیاد می شود بر اثر رقابت در برداشت آب و مواد غذایی قطعا کاهش عملکرد خواهیم داشت . به عبارتی تعداد کم پیاز و تعداد خیلی زیاد پیاز هر دو حالت باعث کاهش گلدهی زعفران است.

 

عمق پیاز

پیاز مادري که  امسال گل داده در بهمن ماه از بین می رود و روی پیاز مادري پیاز دختری شکل گرفته و باعث می شود هر سال پیاز ها به سطح خاک نزدیک شوند و سال به سال  از عمق کشت کاسته شود یعنی اگر شما در عمق ۲۵ سانتیمتر کاشته اید بعد از پنج سال عمق پیازها به کمتر از ۲۰ سانتیمتر می رسند .

این امر باعث می شود تنش های محیطی همچون سرما، گرما و کاهش رطوبت در پیاز ها تاثیر منفی بگذارند و گلدهی کاهش یابد.عمق پیاز با توجه به بافت خاک که شنی باشد ۲۰ تا ۲۵ سانتی متر و اگر رسی باشد ۱۵ تا ۲۰ سانتیمتر باید باشد و هر چه از این عمق کمتر یا بیشتر باشد باعث کاهش گلدهی و در نهایت کاهش عملکرد خواهد شد .

 

| زعفران در چه مناطقی از ایران کشت میشود ؟ |

 

پیاز آلوده

باید پیاز ها کاملا سالم باشند، کنه و قارچ یکی از دلایل اصلی کاهش گلدهی می باشد. حتما پیازها را از چندین نقطه مزرعه از خاک بیرون آورده و برای کنترل از نظر داشتن کنه یا قارچ به یک کارشناس متخصص نشان دهید.

 

 

نوع خاک

در سال هایی که گرمای هوا خیلی زیاد است ، عملکرد زمین های رسی بسیار بهتر از مزارع شنی و سبک بوده و دلیل آن هم بالا بودن رطوبت در کنار پیاز و کاهش اثر گرما در تابستان روی پیاز و در نهایت افزایش عملکرد می باشد. مدیریت زعفران در این دو گروه خاک کاملا متفاوت بوده و باید نحوه آبیاری ، زمان آبیاری و کوددهی را براساس بافت خاک انجام داد و بافت خاک برای زعفران بهتر است بافتی نه خیلی سفت و رسی و نه زمینی خیلی ماسه ای و سبک باشد .

پایان بخش اول

حتما بخوانید : عوامل موثر بر گلدهی زعفران بخش دوم

 

 

 

 

 

 

لینک همکار

این مقاله چقدر برای شما مفید بود ؟

روی ستاره کلیک کنید

Average Rating 0 / 5. Vote count: 0

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *