طرز دم کردن زعفران با بهترین روش ( با یخ و آب جوش )
پیش از اینکه به بررسی روشهای دم کردن زعفران بپردازیم باید بدانید برای به دست آوردن بهترین عطر و رنگ زعفران ابتدا نسبت به سابیدن زعفران اقدام کنید.
زعفران سابیده شده بالاترین مقدار رنگ و عطر را آزاد میکند. در نتیجه برای دم کردن زعفران از پودر زعفران حاصل از سابیدن کامل زعفران استفاده کنید.برای آشنایی بیشتر در این زمینه می توانید مقاله بهترین روش سابیدن زعفران را در همین وبسایت مطالعه کنید.
حتماً تا به حال روش های گوناگونی را پیرامون نحوه دم کردن زعفران برای گرفتن حداکثر رنگ و عطر از آن را دیده یا شنیده اید.
در این مقاله قصد داریم به معرفی و بررسی بهترین روشهای دم کردن زعفران به همراه شما خواننده گرامی بپردازیم.
ضمناً میتوانید برای آشنایی بیشتر با این موضوع از ویدئوی زیر استفاده کنید.
از کیفیت زعفران خود مطمئن شوید
برای شروع باید از کیفیت زعفرانی که خریداری می کنیم اطمینان کامل داشته باشیم ، به دلیل اینکه تقلب در بازار زعفران بسیار زیاد است و متاسفانه هیچ ربطی هم به برند زعفران مورد نظر ندارد. پس نام برند زعفران معیار خوبی برای تشخیص کیفیت آن نیست.
توجه داشته باشید علاوه بر اصالت زعفران اینکه درجه تازگی زعفران چقدر است هم اهمیت دارد. زعفرانی که محصول سال های قبل باشد کیفیت پایین تری خواهد داشت.
همچنین باید از استاندارد بودن شرایط نگهداری زعفران نیز اطمینان داشته باشید. در خیلی از موارد زعفران باکیفیت به دلیل شرایط بد هنگام نگهداری زعفران دچار افت کیفیت شده است.
دم کردن زعفران با آب جوش
این روش بسیار سنتی است و قدمت بسیار زیادی دارد.
روش کار بدین صورت است که مقداری پودر زعفران را داخل قوری چینی یا شیشه ای می ریزیم و روی کتری در حال جوش به مدت ۲۰ الی ۳۰ دقیقه قرار می دهیم تا به خوبی دم بکشد .
سپس قوری را کنار می گذاریم تا از حرارت مایع کمی کاسته شود، سپس آن را داخل شیشه درب دار مورد نظر نگهداری می کنیم.
باید بدانید ترکیب پودر زعفران با آبجوش به تنهایی نیز باعث آزاد شدن رنگ زعفران میشود ولی برای گرفتن حداکثر رنگ و عطر نیاز است که روی بخار دمآوری شود.
نکته مهم : زعفران اصل هرگز پس از ترکیب با آب سرد رنگ زیادی آزاد نمیکند. در صورت تولید رنگ زیاد پس از ترکیب زعفران با آبسرد یقین بدانید زعفران مورد نظر اصل نبوده و به رنگهای غیرمجاز آغشته شده است.
دم کردن زعفران با یخ
در این روش که جدیدتر به حساب می آید ، مقداری پودر زعفران را داخل شیشه مورد نظر ریخته و چند قالب کوچک یخ نیز به آن اضافه می کنیم . در دمای محیط منزل به آرامی آب می شود و مایع زعفران مناسب تهیه می شود.
در این روش شوک سرمایی حاصل از ترکیب پودر زعفران با یخ موجب آزاد شدن رنگ و عطر زعفران میشود.
انجام این روش بسیار آسان و موثر است.
دم کردن زعفران با یخ + آبجوش
این روش ترکیبی برای دم کردن زعفران بسیار موثر است. پیشنهاد میشود تا در صورت امکان از این روش استفاده شود تا حداکثر رنگ و عطر زعفران آزاد شود.
به این دلیل که روش دم کردن با یخ خیلی خوب به حفظ عطر زعفران کمک می کند و همچنین روش دم کردن با آب جوش بسیار بر روی رنگدهی زعفران تاثیر گذار است.
پس ابتدا طبق روش دم کردن زعفران با یخ، مقداری پودر زعفران داخل قوری میریزیم و چند قالب کوچک یخ نیز به قوری اضافه می کنیم .
پس از اینکه یخ ها در دمای محیط آب شدند و کمی از برودت قوری کاسته شد قوری را به همان صورت روی کتری در حال جوش قرار می دهیم و به مدت ۲۰ الی ۳۰ دقیقه صبر می کنیم زعفران دم بکشد .
پس از گذشت این مدت زمان، زعفرانی با بالاترین کیفیت عطر و رنگ در اختیار خواهید داشت، می توانید آن را داخل یخچال و یا فریزر نگهداری کنید و در تهیه غذا و … از این مایع زعفران فوق العاده استفاده کنید.
بهترین روش نگهداری زعفران دم کرده
مدت نگهداری زعفران دم کرده در یخچال
زعفران دم کرده را نباید بیشتر از ۲ هفته در یخچال نگهداری کرد. زیرا کیفیت آن پس از مدت زمان گفته شده به شدت افت میکند.
مدت نگهداری زعفران دم کرده در فریزر
شما میتوانید زعفران دم کرده را برای مدت ۶ ماه بدون افت کیفیت در فریزر نگهداری نمایید.
البته این روش قلق مخصوص به خودش را دارد. پیشنهاد میشود برای این منظور از روش زیر استفاده کنید.
بهترین روش نگهداری زعفران دم کرده در فریزر
زعفران دم شده را داخل قالبهای کوچک یخ بریزید.( قالبهای سیلیکونی برای این منظور بسیار مناسب هستند. )
پس از ریختن زعفران آب شده داخل قالب آن را در فریزر بگذارید تا کاملاً منجمد شود. حالا هر زمان که نیاز به استفاده از زعفران داشتید یکی از این قالبهای کوچک زعفران منجمد شده را از فریزر خارج و استفاده کنید.
نکنه مهم : بسیار اهمیت دارد زعفران منجمد پس از آب شدن دوباره داخل فریزر برنگشته و دوبار منجمد نشود. پس بهتر است زعفران آب شده و منجود در اندازه کوچک برای یکبار مصرف تهیه شود.
سخن پایانی
زعفران کالای گرانبهایی است پس استفاده درست از آن بسیار اهمیت دارد تا هدر نرفته و هزینههای زیاد روی دست شما نگذارد.
دو مرحله سابیدن و دم کردن زعفران اگر به درستی انجام شود هم از اتلاف زعفران جلوگیری میشود و هم رنگ و عطر بسیار خوبی از زعفران گرفته میشود.
شرایط نگهداری زعفران هم بصورت خشک قبل از استفاده و هم پس از دم کردن بصورت آب شده نیز بسیار اهمیت دارد تا زعفران دچار افت کیفیت نشود.
بسیار مطلب خوبی بود
سایت پرمحتوا خوبی دارید