مراحل صادرات زعفران در ایران
صادرات زعفران برای مصارف خوراکی و دارویی از زمانهای گذشته رواج داشته است ، ایران بزرگترین تولید کننده زعفران در جهان است و مهمترین مناطق تولید زعفران در ایران استانهای خراسان رضوی و جنوبی هستند ، همچنین زعفران ایرانی به عنوان مرغوبترین نوع این گیاه در سطح جهان شناخته میشود ، اگر تولید کننده زعفران هستید و یا میخواهید به یکی از تاجران موفق این صنعت تبدیل شوید در ادامه همراه ما باشید.
صادرات زعفران نیازمند چه مواردی است؟
صادرات زعفران مانند دیگر کالاها، مراحل خاص خودش را دارد. و به صورت زیر است :
بازاریابی صادراتی :
گام مهم برای صادرات، انتخاب بازار هدف و بازاریابی است ، شناخت بازار هدف و راه های نفوذ به آن ، اولین و مهمترین قدم در انجام صادرات زعفران است ، وقتی نیاز بازار جهانی به خرید زعفران را مشخص کنید که کدام بازار، پرتقاضا است در این حالت شما می دانید صادرات را به کدام کشورها انجام دهید .
بزرگترین کشورهای صادر و وارد کننده زعفران در جهان که بیشترین میزان صادرات زعفران را داشته اند به ترتیب :
- صادر کنندگان : ایران ، اسپانیا ، افغانستان ، پرتغال ، فرانسه
- وارد کنندگان : اسپانیا ، فرانسه ، ایتالیا ، ایالات متحده ، امارات متحده عربی
تولید و یا خرید زعفران با کیفیت
اگر خودتان تولید کننده زعفران هستید باید بدانید که چگونه آن را کشت کنید تا یک زعفران مرغوب برداشت کنید و اگر میخواهید آن را از تولید کننده خریداری کنید باید آشنایی کاملی با محصول داشته و بدانید که کیفیت زعفران درجه یک صادراتی چیست.
بسته بندی خاص و حرفه ای
صادرات زعفران معمولا در بستههای ۳۰ گرمی صورت میگیرد و بیشتر از آن، صادرات فلهای قلمداد میشود که چند سالی هست که صادرات زعفران به صورت فله ممنوع شده است به دلیل اینکه مقادیر بالایی از زعفران ایران توسط برخی از کشورها مانند اسپانیا و امارات به صورت فله خریداری می شد و در نهایت به صورت صادرات مجدد با برند و لیبل های مخصوص به کشورهای دیگر صادر می شد .
این موضوع یکی از معضلات اصلی تجارت در زمینه زعفران به حساب می آید که دولت در چند سال گذشته با محدود کردن صادرات فله زعفران، سعی در کنترل آن دارد ، در نتیجه باید دقت کنید که از اساسی ترین عامل موفقیت در تجارت بین المللی همین بسته بندی است و همچنین شما نماینده کشورتان هستید لذا باید محصولی زیبا و مرغوب را به مشتریان جهانی خود معرفی کنید .
دریافت گواهی استاندارد ، گواهی بهداشت
صادرات زعفران نیز مانند کالاهای دیگر نیازمند یک سری مجوز می باشد، با توجه به اینکه زعفران یک ماده غذایی به حساب می آید، مجوزها و مدارک مورد نیاز برای صادرات آن تا حدودی با کالاهای دیگر متفاوت است .
در این مرحله باید مجوزهای صادرات زعفران مانند گواهی استاندارد و گواهی بهداشت نباتات (حسب مورد) را تهیه کنید ، همچنین یکی از مهم ترین مدارکی که باید صادر کننده داشته باشد کارت بازرگانی است (هر یک از بازرگانان و تاجرانی که در زمینه صادرات و واردات فعالیت می کنند نیاز و الزام به کارت بازرگانی دارند)
تعرفه صادرات زعفران
محدودیت هایی نیز توسط وزارت صنعت معدن و تجارت در جهت اصلاح بازار، گاها با ایجاد تعرفه صادرات زعفران ایجاد می شود و یا بالعکس با ایجاد مشوق های صادراتی برای رونق این بازار انجام می شود که تعرفه صادرات زعفران را صفر در نظر گرفته و در ازای صادرات این محصول از مزایای تجاری و نقدی نیز برای بازرگانان به همراه دارد .
سخن پایانی
بعد از آنکه تمام مجوز های لازم جهت صادرات را دریافت کردید و مراحل قبل را به طور کامل گذراندید باید محصول خود را در گمرک جمهوری اسلامی ایران ثبت کنید و اظهار نامه صادراتی خودتان را تنظیم کنید .
پس از این به ارزیابی محصول پرداخته شده ومحصول صادراتی شما با اطلاعاتی که شما ثبت کرده اید مقایسه می شود و در صورتی که مطابقت وجود داشته باشد، اظهارنامه شما مهر و امضاء و تایید می شود و همچنین یک نسخه دیگر هم از آن اظهارنامه را به عنوان پروانه صادرات محصول به شما که صادر کننده هستید ارائه می دهند .
بیشتر بخوانید : تشخیص زعفران اصل