معرفی شنیسل مرغ
شنیسل یا شنیتسل (Schenitzel) یک برش نازک از گوشت سرخ شده در روغن است . استفاده از گوشت گوساله ، گوشت خوک ، گوشت گوسفند ، گوشت گاو ، گوشت بوقلمون و به طور ویژه گوشت مرغ در اکثر کشورها مرسوم است.
این غذا در سراسر نقاط دنیا به شکلهای متفاوتی تهیه میشود و در کشورهای مختلف با نامهای گوناگونی شناخته می شود .
شنیسل , یکی از محبوب ترین خوراک های گوشتی است که در آلمان و اتریش طرفداران بسیار زیادی دارد ، که از همان بدو ورود به فرهنگ غذایی این کشورها موفق شد به طعم های مختلف و متنوع غلبه کند و در میان انبوهی از غذاهای خوشمزه , عرض اندام کند .
امروزه این غذا آن قدر متداول و محبوب شده که میتوان آن را در فروشگاههای سراسر دنیا خریداری نمود .
اگر به مناطق مختلف آلمان سفر کنید و با خانواده های بومی این مناطق دیدار و گفتگو داشته باشید ، شما را به یکی از معروف ترین خوراک هایشان میهمان میکنند که ” ماندل شنیتن ” نام دارد که ریشه این غذا نیز مشابه شنیسل است .
برای خرید زعفران کلیک کنید.
مورخان و کارشناسان در تحقیقات خود به این نتیجه رسیده اند که پخت شنیسل به قرن یکم قبل از میلاد مسیح برمی گردد و تمرکز آن بر قاره اروپا بوده است .
اما پس از قرون وسطی , شنیسل موفق شد از طریق مهاجران به کشورهای دیگر هم راه یابد و از حالت انحصار سرزمین های اروپایی خارج شود .
با اضافه نمودن اندکی زعفران می توان این غذای خوشمزه را باب طبع ذائقه ایرانی آماده و طبخ نمود .
مواد لازم برای تهیه شنیسل مرغ
[برای ۴ نفر]
مواد لازم | مقدار |
ماهیچه گوسفندی | 2 عدد |
پیاز متوسط | 2 عدد |
سیر | 4 حبه |
زعفران دم کرده | 2 قاشق غذاخوری |
روغن | به مقدار لازم |
فلفل سیاه | به مقدار لازم |
نمک | به مقدار لازم |
طرز تهیه شنیسل مرغ زعفرانی
ابتدا سینه های مرغ را از وسط برش می زنیم تا نازک تر شوند .
سپس روی آنها یک لایه پلاستیک قرار می دهیم ، سینه های مرغ را با بیفتک کوب به خوبی می کوبیم تا یکدست شوند .
در ادامه زعفران دم کرده را با آب لیمو ترش و مقداری نمک ، فلفل سیاه داخل یک ظرف شیشه ای می ریزیم ، سپس تکه های گوشت مرغ را اضافه می کنیم و مواد را به خوبی روی گوشت مرغ ماساژ می دهیم تا به خورد گوشت مرغ برود.
در ادامه پیاز را به صورت درشت خرد می کنیم و به مواد اضافه می کنیم .
درب ظرف را با سلفون می پوشانیم و به مدت حداقل سه ساعت در یخچال قرار می دهیم تا گوشت مرغ طعم دار شود. پس از گذشت حداقل سه ساعت ظرف را از یخچال خارج کرده و تکه های گوشت مرغ را از مواد و پیاز ها جدا می کنیم.
اینک تخم مرغ ها را درون یک ظرف می ریزیم و با همزن دستی به هم می زنیم تا تخم مرغ ها از حالت لختگی خارج شوند .
سپس پودر سوخاری را به صورت جداگانه درون یک ظرف دیگر می ریزیم .
در این مرحله یک ماهیتابه مناسب روی حرارت قرار داده و مقداری روغن اضافه می کنیم. حرارت زیر ماهیتابه باید کم باشد و روغن سرخ کردنی باید در داغ ترین حالت باشد .
ایتدا سینه های مرغ را درون ظرف تخم مرغ گذاشته ، سپس درون پودر سوخاری می غلتانیم تا یک لایه ضخیم پودر سوخاری جذب کنند. در ادامه مرغ ها را به آرامی درون روغن داغ قرار می دهیم .
پس از اینکه یک سمت شنیسل ها به خوبی سرخ شد، سپس آنها را بر می گردانیم تا سمت دیگرشان نیز به طور کامل سرخ شود. همچنین می توانید شنیسل های سرخ شده را روی دستمال حوله ای قرار داده تا روغن اضافی گرفته شود .
در آخر شنیسل ها را درون ظرف مورد نظر می چینیم و به همراه سس دلخواه سرو می کنیم .
طرز تهیه شنیسل مرغ در فر
مراحل تهیه مطابق شنیسل مرغ زعفرانی است، تنها تفاوت مرحله سرخ کردن است که داخل فر انجام می شود.
ابتدا باید فر را روی حرارت ۱۸۰ درجه سانتی گراد گرم کنیم
کف سینی فر را باید چرب کنیم و مرغ های آماده شده جهت شنیسل را داخل سینی بچینیم و داخل فر قرار دهیم پس از گذشت ۲۰ دقیقه سینی را از فر خارج می کنیم و مقداری روغن روی مرغ ها به وسیله برس می مالیم و مجدد داخل فر قرار می دهیم تا کاملا سرخ شوند
شنیسل مرغ در فر علاوه بر این که از پیچیدن بوی روغن در محیط جلوگیری می کند باعث حفظ بیشتر مواد مغذی مرغ نیز می شود .
طرز تهیه شنیسل مرغ چرخ کرده ( شنیسل سوئدی)
جهت تهیه شنیسل سوئدی ابتدا مرغ چرخ کرده را با شبر ، آرد و تخم مرغ مخلوط می کنیم
سپس فلفل سیاه ، نمک ، زردچوبه ، پودر کاری ، سس گوجه و مقداری پنیر پیتزا داخل مخلوط کن می ریزیم و خمیری یکدست تهیه می کنیم
در آخر تمامی مواد را با هم ترکیب می کنیم
کمی پودر سوخاری داخل یک ظرف می ریزیم
فر را روی ۱۴۰ درجه سانتی گراد روشن می کنیم
مقداری از مواد برداشته و به صورت گرد ابتدا داخل پودر سوخاری پشت و رو می کنیم و سپس داخل سینی فر که از قبل چرب شده می چینیم و داخل فر قرار می دهیم
نکته : اندازه موادی که برمی دارید به دلخواه شماست اما نباید خیلی زیاد باشد که مغز پخت نشود.
کمتر از ۱ ساعت شنیسل مرغ چرخ کرده ما حاضر می شود ، اما نیاز است طی این مدت چند مرتبه چک شود که شنیسل نسوزد.
طرز تهیه شنیسل مرغ با ماست
مواد اولیه و مراحل تهیه طبق شنیسل مرغ زعفرانی است ، فقط باید در مرحله ای که تخم مرغ را داخل ظرف ریخته با هم زن دستی می زنیم سه قاشق غذاخوری ماست نیز اضافه کنیم و به ادامه مراحل بپردازیم.
حتما بخوانید : طرز تهیه مرغ خامه ای هندی