تهیه خورشت هویج اصل تبریز
خورشت هویج از آن دسته غذاهای بسیار لذیذ است که با روشهای مختلف تهیه میشود.
از آنجا که خورشت هویج غذای اصیل آذربایجانی بویژه شهر زیبا و تاریخی تبریز است، طرز تهیه خورشت هویج تبریزی را برای شما آموزش میدهیم.
در طرز تهیه خورشت هویج به روش تبریزی گاهی به جای هویج از زردک استفاده میشود که شباهت زیادی به هویج دارد اما امروزه استفاده از هویج متداولتر است.
زردک چیست
زردک نوعی سبزی ریشهای زمستانی است که شبیه هویج بوده اما رنگ روشنتری دارد.
خواص زردک با هویج متفاوت است. زردک برای تقویت سیستم گوارش، بهبود عملکرد قلب و گردش خون مفید بوده و سرشار از آنتی اکسیدان است.
زردک در میان عموم مردم کمتر شناخته شده و نسبت به هویج کمتر مورد استفاده قرار میگیرد.
خورشت هویج غذای بسیار مطبوع و خوشمزهایست که باب سلیقه هر کسی میتواند باشد.
این غذا را در اصل با گوشت گوسفندی طبخ میکنند اما در صورت تمایل یا منع مصرف گوشت قرمز میتوانید آن را با گوشت مرغ تهیه و نوش جان نمایید.
مواد لازم
برای ۴ نفر
- آلو خورشتی ۱۰۰ گرم
- هویج یا زردک ۴۰۰ گرم
- رب گوجه نصف قاشق غذاخوری
- گوشت خورشتی ۴۰۰ گرم
- پیاز ۱ عدد
- روغن مایع به مقدار لازم
- چوب دارچین به مقدار لازم
- زعفران دم شده به مقدار لازم
- شکر به مقدار لازم
- نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
- آبلیمو به مقدار لازم
طرز تهیه
پیش از هر اقدام آلوی خورشتی را به خوبی شسته و آن را داخل یک ظرف آب بخیسانید.
اولین مرحله برای تهیه خورشت هویج تفت دادن پیاز است.
پیازی را که بصورت نگینی خرد نمودهاید داخل روغن داغ تفت دهید تا سبک شود.
سپس به پیاز زردچوبه اضافه کنید و کمی تفت دادن را ادامه دهید تا زردچوبه با پیاز کاملاً ترکیب شود.
اکنون گوشت خورشتی را که به حالت قیمهای ریز خرد شده به آن اضافه نموده به همراه پیاز و زدرچوبه تفت دهید تا گوشت سرخ شده و تغییر رنگ دهد.
اینک چند لیوان آب به آن اضافه نموده به همراه یک تکه چوب دارچین گوشت را با حرارت ملایم بپزید.
اکنون نوبت به آماده سازی هویج میرسد. هویج شسته شده را بصورت خلالی باریک خرد کنید.
حالا نوبت تفت دادن هویج است. هویج خلال شده را داخل تابه به همراه روغن تفت دهید و پس از اینکه هویج اندکی نرم شد زعفران و شکر را به آن اضافه کنید.
پس از آن رب گوجه را به هویج اضافه نمایید و کمی تفت دهید تا خامی رب گوجه گرفته شود.
تفت دادن هویج باید به درستی انجام شود چرا که زیبایی خورشت تهیه شده بستگی به این مرحله از کار دارد.
پس از اتمام این مراحل آلوی خورشتی را که در ابتدا خیساندهاید به خورشت در حال پخت اضافه نمایید.
اینک ادویهجات شامل نمک و فلفل سیاه را به خورشت اضافه نمایید.
آب خورشت را بچشید و به دلخواه خود آبلیمو به آن اضافه نمایید. در نیم ساعت پایانی پخت خورشت چوب دارچین را خارج و زعفران دم شده را به آن اضافه نمایید.
این خورشت باید کم آب باشد. زمانی که آب خورشت کم شد و روغن انداخت در صورت پخته شدن گوشت خورشت هویج شما آماده سرو است.
این خورشت را با برنج سرو نموده و اژ آن لذت ببرید.
همانطور که در ابتدا اشاره شد در صورت منع مصرف گوشت قرمز شما میتوانید این غذا را با گوشت مرغ تهیه نمایید.
خورشت هویج با مرغ نیز بسیار خوشمزه است و مراحل تهیه آن کاملاً طبق مراحل گفته شده میباشد تنها باید به جای گوشت گوسفندی از ۶۰۰ گرم گوشت مرغ استفاده کنید.
نکاتی برای بهتر شدن خورشت هویج
این غذا را میتوانید با گوشت بوقلمون نیز طبخ نمایید.
آبلیمو را همیشه در انتهای کار به خورشت اضافه کنید.
خلال هویج در این خورشت پس از پخت باید کمی دندان گیر باشد و خیلی نرم نشود.
طعم ملس این خورشت را با مقدار آبلیمو و شکر تنظیم کنید.
حتما بخوانید : طرز تهیه خورشت گل کلم خاص و خوشمزه
خرید زعفران نگین
فقط یه تبریزی می تونه درک کنه خورشت هویج چقدر جذابه
خورشت هویج واقعا لذیذه حتما امتحان کنید.