معرفی حلوا کفگیری
از صدها سال پیش در فرهنگ عمومی ایرانیان حلوا را بعنوان یک خوراکی شیرین و خوشمزه میشناختند. یکی از حلواها،حلوا کفگیری تبریز است.
در زمانی که خوراکی های متنوع صنعتی بوجود نیامده بود و خوراکیهای محدودی به روش سنتی تولید و مورد استفاده قرار میگرفت انواع حلوا جایگاه ویژهای میان مردم آن روزگار داشت.
از انواع حلوا بعنوان شیرینی و پذیرایی در مراسم و مناسبت های گوناگون استفاده میشد.
به دلیل خوشمزه و دلچسب بودن این نوع خوراکی طرز تهیه انواع متعددی از حلوا بصورت سینه به سینه از نسلی به نسل دیگر تا به امروز منتقل شده است و هم اکنون مورد استفاده قرار میگیرد.
جالب توجه این است که در نقاط مختلف ایران انواع متفاوتی از حلوا تهیه و استفاده میشود.
در این مطلب قصد داریم نوعی از حلوا را به شما معرفی کنیم که یا تا به حال در مورد آن نشنیدهاید و یا اطلاعات کمی پیرامون آن دارید.
شهر تاریخی تبریز با قدمتی چند صد ساله فرهنگ غنی و منحصربفرد خود را دارد.
فرهنگ غذائی و خوراکی های متنوع و خاصی در رویدادهای مختلف در این شهر مورد استفاده قرار میگیرد که ریشه در تاریخ دارد.
یکی از خوراکی های خوشمزه شهر تبریز نوعی حلواست که به حلوای کفگیری مشهور است.
در ادامه با مواد لازم و طرز تهیه آن آشنا میشویم.
مواد لازم
- آرد نخودچی ۱ لیوان
- آرد سفید قنادی ۲ لیوان
- پودر قند ۲ لیوان
- گردو یا بادام خرد شده نصف لیوان
- کره ۵۰ گرم
- روغن جامد کمی کمتر از نصف لیوان
- پودر هل ۲ قاشق سوپ خوری
- زعفران دم شده ۱ قاشق سوپ خوری
طرز تهیه
ابتدا باید آرد را روی حرارت ملایم به مدت ۱۰ دقیقه تفت دهید تا خامی آن گرفته شود. بسیار دقت کنید تا رنگ آرد تغییری پیدا نکند.
سپس آرد نخودچی را داخل آرد سفید تفت داده شده الک کنید و دوباره به مدت ۱۰ دقیقه مخلوط آرد سفید و آرد نخودچی را تفت دهید.
پس از این مرحله باید کره و روغن را به مخلوط آرد اضافه کرده و ۱۰ دقیقه دیگر تفت داده شود.
اینک تابه را از روی حرارت برداشته کناری بگذارید تا خنک شود.
حالا نوبت به آن میرسد که مغز گردو یا بادام و یا هر دو را در آسیاب فقط کمی خرد کنید.
این مغزها باید درشت باشند و به هیچ عنوان آن را پودر نکنید.
مغز آسیاب شده را داخل مخلوط آرد که حالا خنک شده الک کنید و پودر هل و زعفران دم شده را نیز به آن اضافه نمایید.
با پشت قاشق موارد اضافه شده به آرد را با هم بطور کامل ترکیب کنید تا بطور کامل به خورد هم بروند.
مواد حلوای آماده شده را گوشه ای از تابه جمع و تخت کنید و بوسیله کفگیر آن را داخل بشقاب یا پیشدستی برگردانید.
در این مرحله حلوای کفگیری شما آماده سرو است.
میتوانید روی حلوا را به دلخواه با انواع مغز یا گل محمدی تزئین کنید.
حتما بخوانید : طرز تهیه کاچی زعفرانی
حلوا کفگیری نشنیده بودم
که اینم به لطف شهر زیبای تبریز حاصل شد🫣✌️
حلوا کفگیری تبریز بسیار خوشمزه ست حتما امتحان کنید.