شربت بار چیست
شربت بار نوعی شربت است که بعنوان بخش پایه در تهیه انواع حلوا، کیک و شیرینی مورد استفاده قرار میگیرد.
شربت بار برای تهیه انواع مربا و شیرینیهای سنتی از قبیل: زولبیا، بامیه، باقلوا و گوشفیل مورد استفاده دارد. همچنین از این شربت برای تهیه انواع کیک شربتی نیز استفاده میشود.
آیا تابحال کیک یزدی با شربت خوردهاید؟ بله شاید تعجب کنید اما باید بدانید بسیاری اوقات حتی کیکهایی مانند کیک یزدی را هم میتوان به شربت بار آغشته نمود و از خوردن این ترکیب جذاب و خوشمزه لذت فراوان برد.
شربت باقلوا
از شربت بار بعنوان شهد لازم در تهیه باقلوا استفاده میشود. عطر هل، زعفران و گلاب ترکیبی جادویی و سنتی را در طعم باقلوا ایجاد میکند که از خوردن آن سیر نخواهید شد.
شربت زولبیا و بامیه
شربت بار بخش جدایی ناپذیر در تهیه زولبیا و بامیه میباشند.
زولبیا و بامیه پس از غوطه ور شدن در شربت بار جذاب و طعم دار میشود.
اصلیترین فرمول برای تهیه شربت بار ترکیب آب، شکر، گلاب، هل و زعفران است که عمدتاً در تهیه شیرینیهای سنتی استفاده میشود.
شربت بار را در طعمهای متنوع و مختلفی میتوان تهیه نمود.به همین جهت با اضافه نمودن انواع اسانس یا پوست پرتقال و نارنگی عطر و طعم های متنوعی را در آن ایجاد مینمایند.
تا اینجا دانستیم شربت بار یک نوع شربت پایه در شیرینی پزی است که در طیف گستردهای از شیرینی و کیک ها تهیه و استفاده میگردد.
مواد لازم
- شکر ۱پیمانه
- آب ۲ پیمانه
- جوهرلیمو یک چهارم قاشق چایخوری
- گلاب یک چهارم پیمانه
- زعفران دم شده و غلیظ ۲ قاشق غذاخوری
طرز تهیه
برای تهیه شربت بار به سبک حرفه ای ابتدا آب را داخل قابلمه مناسب جوش بیاورید.
سپس جوهرلیمو را به آب جوش اضافه کنید. اگر جوهرلیمو در دسترس شما نیست از دو قاشق غذاخوری آبلیمو استفاده کنید.
اکنون شکر را به آب اضافه کرده و حرارت زیر قابلمه را کم کنید. اجازه دهید شکر کامل در آب جوش حل شده و محلول شفافی به دست بیاید.
حالا نوبت به اضافه نمودن زعفران و گلاب میرسد.
البته اگر عطر گلاب دلخواه شما نیست میتوانید چند دانه هل به شربت اضافه کنید تا معطر شود.
برای این کار کافیست تعداد هل مورد نظر را با دست فشار دهید تا پوسته آن ترک بخورد. سپس آن را داخل شربت بیاندازید.
اینک باید صبر کنید تا شربت روی حرارت ملایم به قوام برسد.
هر چند جوهرلیمو یا آبلیمو برای جلوگیری از ایجاد شکرک اضافه شده اما توجه داشته باشید شربت باید روی حرارت ملایم غلیظ شده و به قوام برسد.
در صورتی که روی حرارت زیاد شربت را غلیظ نمایید شربت در مدت زمان کوتاهی شکرک خواهد زد.
برای اطمینان از قوام شربت کمی از شربت را داخل بشقاب ریخته و در یخچال بگذارید تا کاملاً خنک شود.
اگر شربت پس از خنک شدن میان دو انگشت شما حالت چسبندگی و کشدار داشت یعنی شربت آماده استفاده میباشد.
در غیر اینصورت همچنان با شعله ملایم شربت را حرارت دهید تا به غلظت لازم برسد.
تهیه شربت بار براق
اگر دوست دارید شربت بار تهیه شده به براقی شربت قنادی ها باشد لازم است یک قاشق غذاخوری گلوکز به آن اضافه کنید.
گلوکز علاوه بر براق نمودن شربت از شکرک زدن ان نیز جلوگیری میکند.
در نظر داشته باشید اندازه غلظت شربت بار بسیار اهمیت دارد و غلظت شربت باید نزدیک به غلظت عسل و کمی کمتر از آن باشد.
اگر شربت بار شما رقیق باشد باعث خمیر شدن شیرینی های شما خواهد شد.
در پایان دقت کنید مصرف زیاد این شربت به علت شیرینی زیاد برای سلامتی شما مضر است. پس در مصرف آن احتیاط کنید.
حتما بخوانید : طرز تهیه کیک شربتی بسیار خوشمزه
خرید زعفران اصل
مفید بود ، شربت بار استفاده زیادی داره
ممنون از توجهتون.خوشحالیم که مقاله شربت بار برای شما مفید بوده.