طرز تهیه دو نوع سوپ زعفرانی در کوتاهترین زمان
زعفران این ادویه ی خوش عطر و طعم همیشه در پخت غذای ایرانی همراه کدبانوی ایرانی است .
سوپ زعفرانی یکی از انواع سوپ های ساده و خوشمزه ایرانی است که با روش های متنوعی طبخ می شود، در ادامه طرز تهیه دو نوع سوپ زعفرانی را آموزش خواهیم داد.
مواد لازم برای تهیه سوپ زعفرانی جو
- جو پرک ۱ لیوان
- عصاره مرغ ۲ عدد
- آب مرغ ۶ لیوان
- رب گوجه فرنگی ۳ قاشق غذاخوری
- گوجه فرنگی ۶ عدد
- هویج ۱ عدد
- پیاز ۱ عدد
- کره ۵۰ گرم
- سیر ۳ حبه
- نمک، فلفل، ادویه کاری به مقدار لازم
- زعفران سابیده شده به مقدار لازم
طرز تهیه سوپ جو زعفرانی
ابتدا باید جوی پرک برای چند ساعت داخل آب خیس بخورد ، همچنین زعفران سابیده شده را در آب جوش دم کنید و بگذارید خوب دم بکشد و غلیظ شود. زعفران سابیده شده را به دو روش
- دم کردن زعفران با آب جوش
- حل کردن زعفران داخل یخ
می توانید به صورت مایع غلیظ جهت استفاده در آشپزی در آورید.
گوجه، پیاز و سیر را پوست کنده و خرد کنید. پس از آن ترجیحا داخل میکسر بریزید تا یکدست شوند.
اینک هویج را خرد یا رنده کنید و با کره داخل قابلمه بریزید و کمی تفت دهید ، مخلوط گوجه، پیاز و سیر را نیز اضافه کنید و کمی تفت دهید.
پس از آن جوی پرک را هم به ترکیب مواد اضافه کنید ، بعد ادویه ها را اضافه کنید و باز هم مقداری تفت دهید ، مقداری آب جوش، آب مرغ، عصاره مرغ و زعفران را هم به ترکیب مواد اضافه کنید و اجازه دهید سوپ حدود نیم ساعت بپزد .
در آخر رب گوجه فرنگی را داخل تابه مقداری تفت دهید تا مزه خامی رب گرفته شود. بعد رب گوجه فرنگی را هم به قابلمه اضافه کنید و بگذارید حدود ۱۰ دقیقه دیگر بپزد.
مقداری از سوپ رو بچشید تا از مقدار مناسب ادویهها مطمئن شوید . همچنین میتوانید بسته به ذائقۀ از آبلیمو یا آبغوره داخل سوپ استفاده کنید. سوپ جو زعفرانی شما آماده است .
و اما دومین سوپی که در اینجا طرز تهیه آن را برای شما شرح می دهیم .
مواد لازم جهت سوپ زعفرانی با مرغ
- عصاره مرغ ۱ عدد
- سینه مرغ ۵۰۰ گرم
- پیاز متوسط ۱ عدد
- هویج خرد شده ۲/۳ پیمانه
- سیب زمینی خرد شده ۲/۳ پیمانه
- رشته ورمیشل خرد شده ۱ پیمانه
- زرشک و لیموی تازه به مقدار لازم
- جعفری خرد شده به مقدار لازم
- نمک و فلفل به مقدار لازم
- زعفران سابیده شده به مقدار لازم
طرز تهیه سوپ زعفرانی با مرغ
ابتدا زعفران را دم کنید ، کنار گذاشته تا دم بکشد و کاملا غلیظ شود.
سینه مرغ را بپزید ( جهت گرفتن بوی مرغ می توانید مرغ را در آب ، سرکه سفید و نمک بپزید) سپس سینه مرغ پخته شده را ریش ریش کنید ، پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و با کمی روغن تفت دهید و بعد از گذشت چند دقیقه ادویهها را اضافه کنید و تفت دهید ، مرغ را هم به ترکیب مواد اضافه کنید و باز هم تفت دهید.
اینک آب جوش را به مواد اضافه کنید و بعد رشته ورمیشل را اضافه کرده و اجازه دهید که مواد بپزند.
یادتان باشد وقتی که سوپ در حال پختن است ، نیم ساعت قبل از اینکه بخواهید اجاق گاز را خاموش کنید ، عصارۀ مرغ و زعفران دم کرده را به سوپ اضافه کنید.
در صورت تمایل و سلیقه خود می توانید از جعفری خرد شده و زرشک و لیمو هنگام سرو برای تزئین و طعم بهتر سوپ مرغ زعفرانی استفاده کنید.
سوپ زعفرانی با مرغ آماده است . نوش جان
حتما بخوانید : طرز تهیه جوجه کباب زعفرانی ترد و خوشمزه