تاریخچه و معرفی پودینگ
پودینگ یکی از انواع دسرهاست . در اصل نام این دسر از بودین فرانسوی به معنای سوسیس کوچک گرفته شده است که در قرون وسطی بسیار مورد استفاده بوده است .
انواعی که در قدیم تهیه میشده ، نوعی از خوراک بوده که از انواع مواد جامد تشکیل می شده است و یک مادهٔ غذایی مایع این مواد را به هم متصل میکرده است .
این مادهٔ اتصالدهنده ممکن بود از مشتقات ژلاتین باشد یا نباشد .
حتی گاهی از خون برای به هم چسباندن اجزای آن استفاده میکرده اند. معروفترین این نوع ، پودینگ سیاه است. این انواع قدیمی از این دسر امروزه هم در برخی مناطق تهیه میشوند .
امروزه پودینگ بیشتر نوعی دسر است. معمولاً انواع امروزی را از شیر و شکر و دیگر مواد دلخواه تهیه میکنند و اغلب از مادهای که به پودینگ خاصیت ژله مانند بدهد، همچون ژلاتین و نشاسته ذرت یا تخم مرغ برای جامد کردن و اتصال مواد داخل پودینگ استفاده میکنند.
از نظر ظاهری بلان مانژ و کاستارد هم بسیار شبیه به پودینگ هستند .
دسرها پای ثابت مهمانیها و یکی از اصلیترین منوهای خوشمزه رستورانها هستند. دسرها معمولاً پس از غذا سرو میشوند؛ زیرا شیرینی موجود در آنها به هضم بهتر غذا کمک میکند.
تنوع و طرز تهیه این دسر در بسیاری از کشورها متفاوت است، اما در دستهبندی کلیتر میتوان به هر نوع دسری پودینگ نیز گفت.
در بسیاری از کشورها پودینگها فقط از شیر و شکر تهیه نمیشود بطور مثال در بریتانیا برای تهیه پودینگ تابستانی از میوه های تابستانی و نوعی نان نیز استفاده میکنند .
مزیت های پودینگ
در بررسی مزایای پودینگ باید گفت تهیه چنین دسری ، مواد مورد نیاز بسیار محدودی لازم است و همچنین درست کردن آن بسیار آسان است بعلاوه اینکه به راحتی در منزل می توان آن را آماده نمود .
طرز تهیه پودینگ زعفرانی
پودینگ زعفرانی یکی از انواع این گروه از دسر است که به دلیل داشتن زعفران و گلاب عطر و طعم بسیار دلچسبی دارد. پودینگ معمولا به صورت نیمه آماده در سوپر مارکتها موجود است ، اما همانطور که قبلا اشاره کردیم تهیه آن در منزل نیز بسیار آسان است که در ادامه به طرز تهیه آن می پردازیم .
مواد لازم
• تخم مرغ ۳ عدد
• شیر ۶ لیوان
• نشاسته ۱ لیوان
• پودر قند ۱ لیوان
• خامه ۱۰۰ گرم
• نمک نصف قاشق چایخوری
• گلاب ۲ قاشق غذا خوری
• زعفران دم کرده غلیظ ۲ قاشق چایخوری
جهت تهیه این دسر خوشمزه ابتدا لازم است نشاسته را در شیر سرد حل کنید .
سپس پودر قند و نمک را به مخلوط شیر و نشاسته اضافه کنید و روی حرارت قرار دهید تا بجوشد بعد از اینکه به نقطه جوش رسید حرارت را کم کنید و مرتب هم بزنید تا ته نگیرد و همزدن دائم از گلوله شدن مواد جلوگیری می کند .
در مرحله بعد زرده و سفیده تخم مرغ را از هم جدا کنید و زرده های تخم مرغ را با زعفران دم کرده و گلاب به مخلوط نشاسته اضافه کنید و به آرامی هم بزنید تا مواد با هم ترکیب شوند.
اینک سفیده های تخم مرغ را در ظرف دیگر با همزن بزنید تا سفید و سفت شود و از ظرف نریزد بعد خامه را به سفیده تخم مرغ اضافه کنید و با هم مخلوط کنید .
بعد مخلوط سفیده و خامه را به مواد نشاسته اضافه نمایید و مواد دسر را آرام و در یک جهت به صورت دورانی مخلوط کنید تا محتویات ظرف غلیظ شود .
بعد از اینکه دسر آماده شد ظرف مورد نظر جهت دسر را چرب کنید و آن را در ظرف ریخته و به مدت ۲ ساعت در یخچال بگذارید .
جهت تزئین دسر می توانید از خامه فرم گرفته , میوه و شکلات رنده شده نیز استفاده و نوش جان کنید.
حتما بخوانید : طرز تهیه باسلوق اصیل ایرانی