نوشیدنیها

طرز تهیه شیر زعفران مخصوص

شیر زعفران

شیر زعفران چگونه نوشیدنی است

زعفران را می توان به روش های مختلفی استفاده کرد، یکی از آن ها تهیه نوشیدنی است.

احتمالا تا به حال اسم نوشیدنی شیر زعفرانی را شنیده باشید. یک نوشیدنی بسیار خوشمزه و مهم تر از آن بسیار مقوی ، مفید و سالم. این نوشیدنی سال‌هاست جای خودش را در مراسم ها و در میان خانواده‌های ایرانی باز کرده  است.

همانطور که از اسم آن پیداست نوشیدنی شیر زعفرانی ازترکیب شیر و زعفران تهیه می شود. البته می توان به این نوشیدنی بادام خرد شده ، هل ، خرما ، عسل ، گلاب و … نیز اضافه کرد.


خرید زعفران

این افزودنیها طعم این نوشیدنی را چندین برابر دلچسب تر میکنند.

خواستگاه این نوشیدنی کشور هندوستان است و در این کشور به نام شیر کِسار معروف است. در اصل شیر زعفران نوشیدنی است که گرم مصرف می شود اما میتوان به صورت سرد نیز آن را میل نمود.

در ادامه به طرز تهیه و خواص شیر زعفرانی می پردازیم.

مواد لازم

  • شیر ۱ لیوان
  • شکر به مقدار دلخواه
  • زعفران دم کرده نصف قاشق چایخوری
  • بادام خرد شده ، پودر هل ، خرما ، عسل ، گلاب و … اختیاری است.

طرز تهیه شیر زعفران

شیر را داخل شیرجوش ریخته و روی حرارت ملایم  اجاق گاز قرار دهید.

شکر را نیز اضافه کنید و هم بزنید، تا وقتی که داخل شیر حل شود .

پس از اینکه شیر جوش آمد و شکر نیز حل شد، شیرجوش را  از روی اجاق گاز برداشته ، سپس  زعفران دم کرده را اضافه کنید.

در این مرحله به صورت اختیاری و ذائقه شخصی خودتان می توانید بادام خرد شده، پودر هل، خرما، عسل، گلاب و سایر افزودنیها را به دلخواه خود به آن اضافه کنید.

در ادامه کمی هم بزنید. اینک شیر زعفرانی خوش عطر و رنگ شما آماده است می توانید با کمی ریشه زعفران و پودر بادام روی آن را تزیین کرده و میل کنید .

خواص شیر زعفران

زعفران خاصیت نشاط آوری و ضد افسردگی دارد و استفاده صحیح و با اندازه مجاز میتواند در بهبود خلق و خو تاثیر مثبت داشته باشد.

زعفران به داشتن خواص آنتی اکسیدانی قوی و همچنین داشتن کاروتنوئید شهرت دارد.

برای مثال، در زعفران، سافرانال وجود دارد که یکی از آنتی اکسیدان‌های مهم است و خواص زیادی برای سلامتی دارد.عطر زعفران ناشی از همین ماده سافرانال موجود در زعفران است.

زعفران به دلیل داشتن چنین خواصی می‌تواند به مبارزه با برخی مشکلات مربوط به سلامتی کمک کند.

ترکیب دیگر موجود در زعفران، کروسین است که به دلیل خواص دارویی خود شهرت دارد. کروسین منشا رنگ زعفران است و هر چه میزان آن بالاتر باشد قدرت رنگدهی زعفران بیشتر میشود.

ویتامین ث  و منگنز نیز برخی مواد مغذی ضروری موجود در زعفران هستند . با توجه به خواصی که به اختصار از زعفران توضیح دادیم وقتی زعفران با شیر ترکیب می شود خاصیت بیشتری به همراه می آورد که شامل موارد زیر می شوند :

  • افزایش حافظه
  • تقویت استخوان ها
  • کمک به رفع سرماخوردگی
  • خواب راحت
  • تسکین دردهای قاعدگی
  • بهبود سیستم گوارش
  • کمک به مشکلات افسردگی
  • سلامت قلب
  • تقویت سیستم ایمنی بدن
  • کنترل فشارخون

زیاده روی در مصرف شیر زعفران ممنوع است

به دلیل طبع گرم این نوشیدنی، در فصل تابستان خوردن روزانه شیر زعفرانی توصیه نمی‌شود و بسیار مناسب جهت فصول پاییز و زمستان است .

در جهان هستی که میلیون ها انسان زندگی می کنند، مصرف هر چیزی شامل غذا ، نوشیدنی ، شیرینی جات و … اگر با افراط و زیاده روی همراه باشد می تواند خواصی معکوس داشته و به سلامتی آسیب برساند.

لذا مصرف شیر زعفران هم باید به‌اندازه و کنترل ‌شده باشد تا به جای ضرر از خواص درمانی آن بهره مند شد.

لازم به ذکر است مصرف روزانه یک فنجان شیر زعفرانی در فصول سرما که احتمال ابتلا به سرماخوردگی بیشتر است هیچ مشکلی ندارد، اما باید توجه نمود که مقدار زعفرانی که در شیر حل می‌کنید کم باشد تا دچار عارضه جانبی نشوید.

استفاده از زعفران به هر شکل و در هر خوراکی حداکثر تا روزی یک‌دهم گرم برای یک فرد بالغ مجاز است و مصرف بیش از ۳ گرم زعفران مجاز نبوده و خطرات بسیار زیادی را در پی خواهد داشت.

حتما بخوانید : موارد منع مصرف زعفران

 

 

 

 

 

 

لینک همکار

بازگشت به لیست

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *