معرفی ماقوت زعفرانی
در این مقاله به بررسی و معرفی ماقوت زعفرانی می پردازیم.
ایران عزیزمان کشوری است که قصه های پر رمز و راز بسیاری دارد ، غذاها و خوراکیهای اصیل ایرانی جلوه ای رنگارنگ به سفره ایرانی می بخشد .
هر خطه از ایران پهناور با غذاها و خوراکیهای شگرفاش برای خود داستانی جذاب و شنیدنی دارد.
ماقوت نیز یک دسر خوشمزه است که اصالت آن به نخستین شهر خشت خام جهان یعنی یزد کهن و زیبا تعلق دارد .
جدای از شیرینیها و قطاب معروف و پرطرفدار ، میخواهیم با یک دسر خوش طعم به نام ماقوت یزدی آشنا شویم که یک نوع حلوای رقیق محسوب میشود .
تنوع غذایی یزد زیاد است و مردم یزد نیز هماهنگ با آب و هوا به خورد و خوراک خود تنوع بخشیده اند ، اما دسر ماقوت زعفرانی را می توان در هر فصلی چشید و از آن لذت برد .
ماقوت زعفرانی در شهر یزد به عنوان غذای غیراصلی سرو میشود .
ماقوت زعفرانی به دلیل شباهت مزه اش با فالوده یزدی از خانواده ی فالوده یزدی نیز به شمار میرود .
این دسر در عین حال که خوش طعم ، خوش عطر و خوش رنگ است، بسیار مقوی و سالم است و طرز تهیه آن نیز بسیار ساده می باشد.
مواد لازم
آب سرد ۴ لیوان
نشاسته گل نصف لیوان
گلاب نصف لیوان
پودر هل نصف قاشق چایخوری
شکر یک لیوان
زعفران دم کرده ۴ قاشق غذاخوری
تخم شربتی به مقدار لازم
خلال بادام به مقدار لازم
خلال پسته به مقدار لازم
طرز تهیه ماقوت زعفرانی
برای تهیه ماقوت زعفرانی ابتدا نشاسته گل را درون الک می ریزیم و درون یک ظرف کاسه ای مناسب الک می کنیم .
سپس آب سرد را به آن اضافه کرده و بدون هم زدن اجازه می دهیم به مدت ۱۵ دقیقه در همین حالت بماند .
نشاسته گل چیست ؟
نشاسته گل حاصل فرآیند کارخانه ای نشاسته گیری از گندم است که به صورت پودر و یا خرده نشاسته به فروش می رسد.
این نوع نشاسته برای پخت و ایجاد حالت ژلاتینه و قوام دهی و بیشتر در دسرهای خاورمیانه ای مورد استفاده قرار می گیرد.
باسلوق و راحت الحلقوم از نمونه این دسرها است .
پس از گذشت ۱۵ دقیقه نشاسته گل را هم زده و مخلوط می کنیم، سپس از صافی رد می کنیم تا صاف و یکدست شود.
در ادامه نشاسته را روی حرارت متوسط اجاق گاز قرار می دهیم و زعفران دم کرده، پودر هل و شکر را به آن اضافه می کنیم .
مخلوط نشاسته را به صورت مداوم اما به آرامی هم می زنیم و زمانی که نشاسته جوش آمد و شفاف شد حرارت را ملایم می کنیم و خلال بادام را نیز به آن اضافه می کنیم،
به مدت ۲۵ تا ۳۰ دقیقه روی حرارت ملایم به آرامی هم می زنیم .
پس از گذشت این زمان گلاب را به ماقوت زعفرانی اضافه می کنیم و به مدت ۵ دقیقه دیگر هم می زنیم .
در ادامه تخم شربتی را که باید قبلا در آب خیس کرده باشیم تا دانه هایش ژله ای شود به مایه ماقوت زعفرانی اضافه کرده و اجاق گاز را خاموش می کنیم .
ماقوت زعفرانی را درون ظرفی که موردنظر داریم می ریزیم و به مدت ۱ الی ۲ ساعت داخل یخچال قرار می دهیم .
پس از گذشت این زمان که ماقوت کاملا خودش را گرفت آن را از یخچال خارج می کنیم و به همراه خلال پسته و خلال بادام تزئین می کنیم، سپس به همراه چای تازه دم سرو می کنیم.
خواص ماقوت زعفرانی
موادی که برای تهیه ی دسر ماقوت به کار برده میشوند هر کدام از خواص چشمگیری برخوردار هستند .
نشاسته که پایه ی اول ماقوت زعفرانی را تشکیل میدهد منبعی سرشار از کربوهیدرات است و به همین منظور قند خون را نیز تنظیم میکند .
همچنین با خاصیت تسکین دهندگی که دارد برای درمان و بهبود سوختگیها و التهابات مفید واقع شده است.
از دیگرخاصیتهای استفاده از این ماده میتوان به تقویت معده و روده نیز اشاره کرد.
زعفران نیز آنتی اکسیدان بسیار قوی و حاوی مقادیر زیادی از مواد خاص مانند ویتامین های ب۱ ، ب۲ ، ب۶ ، ث ، آهن ، پتاسیم ، منگنز و بسیاری مواد مغزی دیگر است که مورد نیاز بدن ما به آن نیاز دارد .
حتما بخوانید : طرز تهیه شیر برنج خوشمزه و لذیذ