دسرها

طرز تهیه کاچی زعفرانی

کاچی

معرفی کاچی زعفرانی

کاچی یک خوراکی خوشمزه و مقوی ایرانی است که بعنوان دسر هم میتوان میل کرد.یکی از موارد مهم در پخت کاچی زعفرانی است که به دلیل نقش مهم زعفران در آماده سازی دستور پخت آنرا برای شما ارائه می دهیم.

در مورد خواص و فواید این دسر سنتی ایرانی و فوق العاده مقوی باید گفت ، استفاده از این خوراک خوشمزه از قدیم برای بانوانی که تازه زایمان کرده بودند رواج داشته است.کاچی طبیعت بسیار گرمی دارد و برای تقویت سیستم ایمنی بدن ، تقویت قوای جنسی و رفع کم خونی بسیار موثر است.


خرید زعفران

کاچی زعفرانی به روش های مختلفی پخته میشود و ما در اینجا به روش پخت تبریزی آن اشاره میکنیم .

مواد لازم 

  • آرد سبوس دار ۱ لیوان که بهتر است از نانوایی سنگکی تهیه شود.
  • آرد برنج یک سوم لیوان
  • شکر یک لیوان سرخالی
  • زعفران دم کرده نصف لیوان
  • روغن مایع یک چهارم لیوان
  • گلاب نصف لیوان
  • کره صد گرم
  • زردچوبه نصف قاشق چایخوری
  • پودر هل یک قاشق چایخوری
  • آب چهار لیوان

 

طرز تهیه

ابتدا آرد سبوسدار سنگک را با آرد برنج مخلوط کرده و در یک قابلمه روی شعله ملایم به آرامی تفت می دهیم تا طلایی رنگ شود.پس از آن آرد تفت داده شده را کنار بگذارید.

سپس برای آماده نمودن شربت کاچی زعفرانی آب ار جوش آورده و شکر و زعفران را به آن اضافه کنید و پس از حل شدن کامل شکر در آب دو دقیقه به جوشاندن آن ادامه دهید سپس آن را از روی شعله بردارید.

در ادامه در یک ظرف روغن و کره را حرارت دهید تا کره بطور کامل ذوب شود و در همین مرحله از کار زردچوبه و پودر هل را هم به آن اضافه کنید ، سپس آرد تفت داده شده را روی آن الک کنید تا به روغن و کره و ادویه جات اضافه شود.

 

حالا پس از حدود سه دقیقه تفت دادن مخلوط شربتی که از قبل آماده شده است را بتدریج به مخلوط آرد اضافه کنید طوریکه آرد گلوله نشود و در پایان مخلوط نرم و یکدستی ایجاد شود.

در اینجا مخلوط را روی حرارت به حال خود بگذارید تا غلظتی شبیه به فرنی پیدا کند.پس از آن درب ظرف را با یک دم کنی بگذارید تا کاچی به خوبی جا بیفتد و روغن بیاندازد.زمان حدود ده دقیقه برای این مرحله کافیست.

پس از اتمام کار میتوانید در صورت تمایل کمی کره آب شده و اندکی گلاب به کاچی زعفرانی خود اضافه کنید تا طعم آن کامل شود.

حالا کاچی اماده شده را در ظرف مورد نظر خود بکشید.

ادویه مخصوص

علاوه بر اینکه می توان از عطر و رنگ زعفران در تهیه کاچی استفاده نمود، ادویه مخصوص کاچی هم وجود دارد که از ترکیب چند نوع ادویه خوش عطر و پرخاصیت تهیه می شود. نام و مقدار این ادویه ها که باید با هم به خوبی نخلوط شوند عبارت است از:

  • پودر زیره سبز یک قاشق مرباخوری
  • پودر زیره سیاه یک قاشق مرباخوری
  • پودر تخم گشنیز یک قاشق مرباخوری
  • پودر دارچین نصف قاشق مرباخوری
  • پودر رازیانه نصف قاشق مرباخوری
  • زنجبیل ۱/۳ قاشق چایخوری
  • پودر هل نصف قاشق چایخوری
  • پودر بادیان ستاره ای ۱/۳ قاشق چایخوری
  • پودر میخک ۱/۳ قاشق چایخوری
  • پودر جوز هندی ۱/۳ قاشق چایخوری

همه این ادویه ها را به مدت ۲ تا ۳ دقیقه در یک تابه خشک روی حرارت ملایم تقت داده، سپس توسط آسیاب به خوبی با مخلوط نمایید. در انتها آن را در یک ظرف شیشه ای درب بسته ریخته و نگهداری کنید.

مخلوط این ادویه عطر و طعم فوق العاده ای ایجاد میکند پس از آن استفاده کنید.

تزیین کاچی

تزیین بخش جذاب کار است.بسیار اهمیت دارد تزیین کاچی زمانی انجام شود که کاچی به خوبی رویه بسته باشد.

در هنگام تزیین مراقب باشید رویه کاچی آسیب نبیند.با کمی جستجو در اینترنت روش ها و طرح های بسیار جالبی برای تزیین خواهید یافت تا به آسانی همه را با دیدن تزیین خود شگفت زده کنید.

همچنین می توانید برای تزیین از انواع مغز استفاده کنید.

حالا پس از تزیین دستپخت شما آماده سرو است.

نوش جان !

چند نکته مهم

  • شما میتوانید به جای شکر از عسل بعنوان شیرین کننده کاچی استفاده کنید.
  • برای مقوی تر شدن کاچی مخصوصا برای بانوانی که بتازگی زایمان نموده اند میتوان به کاچی زعفرانی تخم مرغ اضافه کرد.
  • آرد کاچی باید کمتر از آرد در روش پخت حلوا تفت داده شود.
  • سرو این دسر بصورت گرم بسیار دلپذیرتر است.
  • بسته به دلخواه خود میتوانید با اضافه کردن روغن حیوانی یا اندکی زنجبیل طعم متفاوتی از کاچی داشته باشید
  • غلظت استادارد کاچی همانند فرنی میباشد بهتر است سفت تر یا شل تر نباشد.
  • این خوراکی بسیار مناسب برای افراد وگان که از فرآورده های حیوانی استفاده نمیکنند میباشد.البته در اینصورت بجای کره حیوانی میتوانند از کره گیاهی استفاده کنند.
  • شما میتوانید این خوراکی خوشمزه را به سبک شهرهای مختلف ایران درست کنید.مثلاً به سبک شهر ارومیه از شیره انگور برای شیرین کردن آن استفاده کنید و یا به سبک شهر کرمان ادویه جات خاص کرمانی و پودر چهار مغز به آن اضافه کنید و از طعم فوق العاده آن لذت ببرید.

حتما بخوانید : نقش زعفران در آشپزی

 

 

 

 

 

 

لینک همکار

بازگشت به لیست

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *