دسرها

طرز تهیه حلوای زعفرانی

حلوای زعفرانی

معرفی حلوای زعفرانی

ممکن نیست تا بحال یک ایرانی نام حلوای زعفرانی را نشنیده باشد !

چرا که انواع حلوا مخصوصا حلوای زعفرانی از جمله دسرهای خوشمزه ایرانی هستند که در مجالس مختلف سرو شده و بسیار پر طرفدارند.

انواع حلوا با طعم ها و روشهای پخت گوناگون در نقاط مختلف ایران تهیه میشوند و هر یک جذابیتهای مخصوص به خود را دارند . حلوای زعفرانی هم جزو این دسرهای مجلسی و جذاب است.

استفاده از حلوای زعفرانی در مراسم سوگواری و برای افطار در ماه مبارک رمضان بین ایرانیان از قدیم رایج بوده است.


خرید زعفران

حلوای زعفرانی نه تنها در ماه رمضان  بلکه در اوقات دیگر سال هم زینت بخش سفره هاست . البته بهتر است این حلوای خوشمزه را برای سفره های افطاری تهیه کنید به این دلیل که مصرف آن باعث می شود تا حد زیادی انرژی از دست رفته افراد روزه دار بازگردد  .

آماده کردن حلوای زعفرانی زیاد طول نمی کشد اما اگر بتوانید مطابق دستور و کامل آن را جا بیندازید قطعا یک حلوای خوش طعم و لذیذ خواهید داشت.
همراه ما باشید برای درست کردن حلوای زعفرانی ساده و خوشمزه

مواد لازم

  • آرد یک کیلوگرم معادل ۶ لیوان
  • شکر  چهار و نیم لیوان
  • کره ۱۵۰ گرم
  • روغن مایع ۲ لیوان
  • زعفران ۲ تا ۲٫۵ گرم
  • گلاب یک سوم لیوان
  • پودر هل به میزان دلخواه
  • آب ۵ لیوان

 طرز تهیه حلوای زعفرانی

برای تهیه حلوای زعفرانی ابتدا آرد را داخل ظرف مناسب بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید و مدام هم بزنید تا آرد طلایی رنگ شده و بوی خامی آن گرفته شود . این کار را حدود سی  تا چهل دقیقه ادامه می دهیم و مرتب آردها را هم میزنیم تا نسوزد .

نکته اول : برای درست کردن حلوا زعفرانی میتوانید از آرد برنج و یا آرد سنگک استفاده کنید و تنها فرقش این است که رنگ حلوا با آرد سنگک تیره‌تر و با آرد برنج روشن‌تر و چسبندگی کمتری دارد .

سپس در ظرف دیگری شکر و آب را بریزید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاد. وقتی که کمی جوشید و قوام آمد  گلاب را به آن اضافه کنید و در آخر زعفران دم کرده را اضافه کنید ، بعد از روی حرارت بردارید و بگذارید تا خنک شود.

حالا آرد تفت خورده را از روی حرارت بردارید و از الک رد کنید. این یکی از نکات مهم پخت حلواست به دلیل اینکه آرد بر اثر حرارت گلوله میشود در نتیجه باید آن را الک کرد ، با این کار مشکل گلوله شدن حلوا رفع می شود.

بعد از اینکه آرد را از الک رد کردید ، مجدداً به ظرف اصلی برگردانده حالا روغن و کره را اضافه کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا داغ شده کمی تفت بخورد .

نکته دوم : اینکه یکی از مواد گرم و یکی دیگر باید سرد باشد مثلا آرد گرم و شربت سرد باشد تا با ایجاد شوک حرارتی مواد حلوا زعفرانی بهتر جذب یکدیگر شوند .

اینک آرد که کمی با روغن و کره تفت خورد پودر هل را اضافه می کنیم. چون با گرم شدن عطرش خارج می شود .

حالا وقت آن است که آرد را از روی حرارت برداشته و شربت را کم کم به آن اضافه می کنیم ، اگر احساس کردید شربت کمی اضافه است یا حلوا شل شده مجددا روی حرارت ملایم بگذارید و مدام هم بزنید تا حلوا جمع شود ، بعد از روی حرارت برداشته حلوا را قنداق می کنیم.

 نکته سوم : اصطلاح قنداق کردن حلوا یعنی تکان دادن قابلمه حلوا که باعث جمع شدن حلوا در مرکز ظرف و روغن انداختن آن می شود .

در نهایت حلوا زعفرانی آماده است. می توانید آنرا در ظرف مورد نظر خود کشیده و با خلال پسته ، خلال بادام ، پودر نارگیل و … تزئین کنید و از عطر و طعم خوب آن لذت ببرید.

نوش جان.

حتما بخوانید : طرز تهیه مشکوفی زعفرانی یک دسر خوشمزه

 

 

 

 

 

 

لینک همکار

بازگشت به لیست

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *