پائیا غذای ملی اسپانیا
موضوع آشپزی ملل به همراه زعفران بسیار جال و وسیع است.در اینجا می کوشیم شما را با پائیا یک غذای خاص اسپانیایی که در تهیه آن از زعفران استفاده میشود آشنا کنیم.علت معرفی این غذا در اینجا این است که زعفران یکی از ادویه های کلیدی در پائیا غذای ملی اسپانیا است.
پائیا :
پائیا غذای ملی کشور اسپانیا است و در زبان اسپانیایی ( Paella ) نام برده میشود که در سراسر جهان شناخته شده است.این غذا در بخش والنسیا در شرق اسپانیا پدید آمده و هم اکنون در ستاسر اسپانیا مورد استفاده قرار می گیرد و حالا پائیا غذای ملی اسپانیا شده است . ماده غذایی اصلی این غذای لذیذ برنج است که به همراه اقلام غذایی دیگر تنوع بالایی در این غذا ایجاد کرده است.
این غذا در گردهم آیی های آخر هفته خانواده های اسپانیایی در فضای باز و روی هیزم طبخ میشود تا بهانه ای برای دور هم بودن باشد.شاید به همین دلیل پائیا غذای ملی اسپانیا نام گرفته.
| طرز تهیه ریسوتو ایتالیایی با زعفران |
در پخت این غذا از انواع گوشت مانند مرغ ، مرغابی ، ماهی مرکب ، حلزون و انواع صدف استفاده میشود و افراد گیاهخوار نیز میتوانند از پائیای قارچ استفاده کنند.
به نظر میرسد پخت پائیا غذای ملی اسپانیا با گوشت مرغ به ذائقه ما ایرانیان نزدیکتر باشد.
در اینجا دستور پخت پائیای مرغ را برای شما ارائه میکنیم.
طرز تهیه پائیا :
مواد لازم برای چهار نفر :
- ۴ قاشق غذاخوری روغن زیتون
- ۱ عدد پیاز طلایی پوستکنده و کاملا ریز خردشده
- ۱ عدد فلفل دلمهای قرمز؛ دانههای آن را جدا و بهصورت نگینی ریز خرد کنید
- ۳ حبه سیر پوستکنده و رندهشده یا لهشده
- ۲ عدد سینه فیله به وزن تقریبی ۸۰۰ گرم؛ برش خورده به قطعات ۲٫۵ سانتیمتری و با نمک و فلفل سیاه مزهدار شده
- ۲٫۵ پیمانه برنج دانه کوتاه (ترجیحا ایرانی)
- ۳ لیوان (۶۰۰ میلیلیتر) آب مرغ گرم
- ۱ قاشق چایخوری زردچوبه
- ۱ قاشق چایخوری پاپریکا
- زعفران به مقدار لازم
- نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
- ۴۰۰ گرم گوجه کنسروی خردشده
- ۱ لیوان آب یا آب مرغ اضافه
- یک لیوان نخودفرنگی
- یک دسته جعفری تازه خردشده
- قاچهای لیموترش برای سرو
روش آماده سازی و پخت پائیا غذای ملی اسپانیا :
۱. مقدار ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون را در یک ماهیتابه بزرگ با عمق زیاد بریزید و روی حرارت زیاد بگذارید تا روغن گرم شود.
۲. پیاز و فلفل دلمه خردشده را به آن اضافه کنید و روی شعله ملایم قرار می دهیم. سرخکردن و همزدن را تا کاراملی شدن سبزیجات ادامه می دهیم.
۳. سیر را به ماهیتابه اضافه کنید و بهمدت یک دقیقه تا زمانی که بوی آن دربیاید، به سرخکردن ادامه دهید. سیر، پیاز و فلفل دلمه سرخشده را از ماهیتابه دربیاورید و کنار بگذارید.
۴. مقدار ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون، تکههای سینه مرغی که با نمک و فلفل مزهدار شدهاند و زردچوبه را در ماهیتابه بریزید. سرخکردن و همزدن را تا زمانی ادامه دهید که مرغ، نیمپز شود. مرغ را از ماهیتابه دربیاورید و کنار بگذارید.
۵. برنج را به ماهیتابه اضافه کنید و به مدت ۳ دقیقه بهصورت مداوم هم بزنید.
۶. زعفران، کمی فلفل سیاه، نمک و پاپریکا را به ۳ لیوان آب مرغ گرم اضافه کنید و هم بزنید؛ سپس آب مرغ را به برنج اضافه کنید.
۷. سپس پیاز، سیر و فلفل دلمه را بعلاوه تکههای مرغ به برنج و آب مرغ اضافه کنید. گوجهفرنگی را هم داخل ماهیتابه بریزید. این ترکیب را بهمدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه روی حرارت متوسط گاز بپزید تا برنج نرم شود ، مرغ کاملا بپزد و آب مرغ کاملا جذب ترکیبات غذا شود. اگر آب غذا تمام شد و احساس کردید برنج یا مرغ ، کاملا نپخته است، میتوانید کمی آب یا آب مرغ، این قسمت کاملاً بستگی به سلیقه و نظر خودتان دارد .
۸. نخودفرنگی و جعفری را اضافه کنید و با بقیه مواد ترکیب کنید. ۱ یا ۲ دقیقه دیگر آن را بپزید تا فقط گرم شوند.
۹. نمک و فلفل پائیا را بچشید. سپس با برشهای لیمو آن را تزئین کنید و بلافاصله به سر میز بیاورید. پائیا را در یخچال بهمدت ۵ روز و در فریزر بهمدت ۴ ماه میتوان نگه داشت.
نوش جان ! از پائیا غذای ملی اسپانیا لذت ببرید.
حتما بخوانید : نقش زعفران در آشپزی