آشپزی

طرز تهیه مانی پلو‌ اصیل دامغانی

مانی پلو

معرفی مانی پلو اصیل دامغانی

مانی پلو یکی از انواع غذاهای محلی است و اصالت آن متعلق به شهر دامغان در استان سمنان است.
مانی پلو غذایی بسیار خوشمزه و خوش طعم است و رنگ و عطر بسیار جذابی دارد که به دلیل استفاده زیاد از زعفران در پخت این غذا میباشد.
غذایی بسیار خوش طعم و عطر که با ترکیب خوشمزه‌ترین مواد اولیه غذایی طعمی بینظیر را ایجاد میکند.
این غذا را می‌توانید هم با گوشت گوسفندی و هم با گوشت مرغ تهیه نمایید.
برای این منظور کافی است گوشت مرغ را به مقدار دلخواه جایگزین گوشت گوسفندی کنید.
مانی پلو با مرغ هم بسیار لذیذ بوده و با ظاهر زیبای خود میتواند انتخاب خوبی برای پذیرایی در مجالس رسمی باشد.
در ادامه طرز تهیه مانی پلو با گوشت گوسفندی را برای شما شرح داده‌ایم.

خرید زعفران

مواد لازم

  • برنج ۳ پیمانه
  • گوشت خورشتی ۳۵۰ گرم
  • لپه ۱ پیمانه
  • رشته پلویی ۱۵۰ گرم
  • پیاز متوسط ۲ عدد
  • زعفران دم کرده یک استکان
  • روغن مقدار لازم
  • کره مقدار لازم
  • نمک مقدار لازم
  • فلفل سیاه مقدار لازم
  • زردچوبه مقدار لازم
  • چوب دارچین یک تکه
  • زیره مقدار لازم

مواد لازم جهت ته دیگ مانی پلو

  • نان لواش مقدار لازم
  • کره و روغن به مقدار لازم
  • کنجد مقدار لازم
  • زعفران دم کرده مقدار لازم

مواد لازم جهت تزیین

  • زرشک ۱۰۰ گرم
  • کشمش پلویی ۱۵۰ گرم
  • خلال و بادام پسته مقدار لازم
  • روغن مقدار لازم

دستور پخت مانی پلو

ابتدا کره را آب کنید و گوشت ها را با یک تکه چوب دارچین ، زردچوبه ، فلفل سیاه کمی تفت بدهید تا رنگ گوشت ها عوض شود ( به دلخواه می توانید تکه های گوشت را درشت یا ریز استفاده کنید، البته خیلی اگر خیلی ریز نباشد بهتر است.)

پیازها را خرد و به گوشت اضافه کنید، سپس کمی آب اضافه کنید و با شعله کم ۴ ساعت بپزید

لپه ها را هم که از قبل باید چند ساعت خیس شده باشند جداگانه بپزید. وقتی که نرم شد آن را آبکش کنید و کنار بگذارید.

برنج خیس خورده را هم داخل قابلمه آب جوش بریزید کمی که نیم پز شد رشته های پلویی و لپه های پخته شده را اضافه کنید. به آرامی هم بزنید و سپس آبکش کنید.

آماده سازی ته دیگ

حالا موقع آماده کردن ته دیگ است که موادش را جداگانه آماده نمودید.

کره و روغن را کف قابله بریزید (روغن کمک می کند کره نسوزد) کنجد ، خلال بادام و پسته را داخل مخلوط روغن و کره ریخته و نان لواش را روی آنها قرار دهید.

در ادامه باید برنج آبکش شده را هم داخل قابلمه روی نان لواش لایه لایه به همراه کمی زیره بریزید و روی برنج ها هم زعفران دم شده اضافه کنید. درب قابلمه را بگذارید تا حدود ۴۵ دقیقه با حرارت ملایم دم بکشد.

به گوشت در دقایق پایانی پخت که حالا حدود ۴ ساعت از شروع پخت آن می‌گذرد، مقداری نمک و زعفران دم شده اضافه کنید و مدت ۱۰ دقیقه به پخت آن ادامه دهید.

آماده سازی مواد برای تزیین مانی پلو

 برای تهیه مواد تزیین مانی پلو هم باید کشمش پلویی را کمی تفت دهید  و زرشک ، خلال پسته و بادام رو هم اضافه کنید. بهتر است زرشک و کشمش به صورت جداگانه قبل از پخت کمی درون آب خیس شوند.

سرو مانی پلو

ظرفی جهت سرو انتخاب کنید که تمام غذا یکجا سرو شود.

برنج ها را داخل ظرف بریزید ، دور ظرف را با موادی که از قبل آماده شده تزیین نمایید.چند تکه ته دیگ زعفرانی اطراف ظرف قرار دهید و روی برنج را با گوشت پر کنید.

همچنین در پایان می توانید مقداری از سس گوشت را روی گوشت ها بریزید.

نوش جان!

حتما بخوانید : طرز تهیه ته چین گوشت گرمساری

 

خرید زعفران اصل

 

 

 

 

 

لینک همکار 

بازگشت به لیست

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *