آشپزی

طرز تهیه مجبوس عربی

مجبوس

معرفی مجبوس عربی یا پلو کویتی

در این مقاله قصد داریم شما را با مجبوس عربی یک غذای خوشمزه، خوش طعم و مجلسی آشنا نماییم که در کشورهای حوزه خلیج فارس مانند امارات، بحرین و کویت و همچنین در مناطق جنوب ایران بسیار پرطرفدار است.

حتما می‌دانید ادویه در غذاهای عربی به مانند مجبوس نقش بسزایی دارد.

مجبوس عربی به نام های مکبوس و پلو کویتی هم شناخته می شود که با یک سری ادویه طعم دار و معطر می‌شود.


خرید زعفران

محبوس عربی از معروف ترین غذاهای امارات است ، البته این غذا در جنوب ایران هم طرفداران بسیار زیادی دارد.

برای آشنایی با مواد اولیه و طرز تهیه این غذای خوشمزه در ادامه این مقاله با ما همراه شوید.

مواد لازم

  • برنج ۳ پیمانه
  • ران مرغ ۲ عدد
  • کره ۵۰ گرم
  • لپه یک پیمانه
  • کشمش پلویی ۱۰۰ گرم
  • گوجه فرنگی ۳ عدد درشت
  • سیر ۲ حبه
  • رب گوجه فرنگی یک قاشق غذاخوری
  • زردچوبه نصف قاشق چایخوری
  • زیره نصف قاشق چایخوری
  • چوب دارچین یک عدد
  • میخک ۲ عدد
  • هل ۳ عدد
  • برگ بو ۱ برگ
  • نمک و فلفل سیاه مقدار لازم
  • زعفران دم شده غلیظ مقدار لازم
  • روغن مقدار لازم

طرز پخت مجبوس عربی

ابتدا برگ بو ، زیره ، دارچین ، میخک ، و هل را داخل روغن ریخته و سپس پیاز که باید نگینی خرد شده باشد را به قابلمه اضافه کنید و کمی تفت دهید

قبل از اینکه رنگ پیاز طلائی شود زردچوبه را به همراه ران های مرغ اضافه کنید ، مقداری فلفل سیاه هم روی مرغ ها بریزید و دو طرف آنها را سرخ کنید

نکته : به دلخواه به جای ران مرغ می توان از سینه یا تکه های مرغ و ماهی یا حتی گوشت گوسفند یا گوساله هم استفاده کرد اما درحالت معمول از ران مرغ استفاده می شود .

پس از اینکه ران های مرغ سرخ شد رب گوجه فرنگی را هم داخل روغن اضافه کنید ، در ادامه پس از چند لحظه گوجه فرنگی ها که باید از قبل رنده باشند را به همراه حبه های سیر اضافه کنید و اجازه دهید به مدت یک ساعت بپزند (گوجه فرنگی ها را با دستگاه غذا ساز یا گوشتکوب برقی هم می توان پوره کرد )

خرید زعفران

بعد از یک ساعت ران های مرغ را از قابلمه خارج کنید و داخل آب مرغ برنجی که از قبل خیس شده است را بریزید. در این حین کمی نمک هم به غذا بزنید.

آب برنج که کشیده شد مجدد ران های مرغ را روی برنج ها قرار دهید ، زعفران دم شده غلیظ را روی غذا بریزید و درب قابلمه را بگذارید تا دم بکشد

در این فاصله لپه ها که بهتر است از قبل خیس شده باشند را به صورت جدا بجوشانید تا وقتی که بین دو انگشت قرار می دهید نرم شوند و سپس آبکش کنید

داخل تابه کمی روغن به همراه کره بریزید ( روغن کمک می کند کره نسوزد) و لپه ها را داخل تابه اضافه کنید و کمی تفت دهید ، در این حین کشمش پلویی را نیز اضافه کنید و کمی پیاز داغ هم لازم است اضافه کرده و به خوبی تفت دهید

در پایان یک ظرف مناسب شبیه سینی یا دیس بزرگ در نظر بگیرید ، برنج ها را داخل ظرف بریزید و ران های مرغ را روی برنج ها قرار دهید ، سپس اطراف ظرف را با مواد کشمش پلو و لپه ای که تهیه کردید تزئین کنید.

 مجبوس با گوشت

برای پخت مجبوس با گوشت بهتر است از گوشت بره استفاده شود.

طرز پخت مجبوس با گوشت

مراحل گفته شده در بخش قبل را انجام دهید و به جای استفاده از گوشت مرغ از گوشت بره استفاده کنید.

سخن پایانی

مجبوس عربی یا پلو کویتی یک غذای بسیار خوشمزه است که در حالیکه بسیار زیبا و مجلسی میباشد خاصیت غذایی زیادی هم دارد چرا که مواد اولیه مورد استفاده در آن بسیار مغذی هستند. امیدواریم معرفی و طرز تهیه مجبوس عربی در این مقاله برای شما مفید بوده باشد و آن را تهیه و میل نمایید.

 

 

 

حتما بخوانید : طرز تهیه کباب حسینی با پلو

 

خرید زعفران اصل

 

 

 

 

لینک همکار

بازگشت به لیست

مطالب مرتبط

2 نظر در “طرز تهیه مجبوس عربی

  1. مهدیه گفت:

    عااالی بود 👌👌👌

    1. zarshamimstore گفت:

      خوشحالیم که طرز تهیه مجبوس عربی مورد توجه شما قرار گرفت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *