معرفی باقلوای ۵ مغز کاشان
یکی از انواع شیرینی های سنتی ایران باقلوا ست .
باقلوا از شیرینی های خوشمزه ای است که در بسیاری از شهرهای ایران با روش ها و طعم های متفاوت تهیه و عرضه می شود.
شهر تاریخی کاشان هم باقلوای مخصوص خود را دارد.
باقلوای کاشان از مهمترین سوغاتی های این شهر هفت هزار ساله است ، که به باقلوای پنج مغز یا آجیلی نیز معروف است.
این شیرینی سنتی بعنوان هدیه و سوغات شهر کاشان مورد توجه بسیاری از گردشگران قرار می گیرد . باقلوای کاشان در تمام اعیاد و مناسبت ها و از مجالس جشن و شادی گرفته تا مجالس ترحیم و سوگواری برای پذیرایی از میهمانان مورد توجه و استفاده است .
در ادامه برای بررسی مواد لازم و طرز تهیه با ما همراه باشید .
مواد لازم
- آرد برنج نصف پیمانه
- آرد سفید ۴ پیمانه
- روغن جامد ۱ قاشق غذاخوری
- روغن مایع نصف پیمانه
- شکر ۱ پیمانه
- پودر قند ۳ قاشق غذاخوری
- تخم مرغ ۱ عدد
- شیر نصف پیمانه
- پودر دارچین مقدار کافی
- کره ۱ قاشق غذاخوری
- وانیل ۱ قاشق چایخوری
- پودر هل ۱ قاشق چایخوری
- آبلیمو نصف قاشق چایخوری
- زعفران دم کرده مقدار کافی
- پنج مغز از هر کدام نصف پپیمانه
طرز تهیه خمیر باقلوا
پودر قند را با روغن جامد مخلوط می کنیم تا خامه ای شود ، سپس تخم مرغ را اضافه می کنیم و کمی هم میزنیم ، یک چهارم پیمانه روغن مایع و شیر را نیز اضافه می کنیم و مواد را با هم کامل مخلوط می کنیم .
سپس وانیل و ۳ پیمانه از آرد سفید را کم کم به مواد اضافه می کنیم تا خمیر یکدست و جمع شود .
مقدار آرد سفید بسته به خمیر ممکن است بیشتر و یا کمتر استفاده شود [ اکنون خمیر آماده است. ] روی آن را با نایلون می پوشانیم .
طرز تهیه مواد داخل باقلوا
ابتدا مغزهای گردو ، بادام ، پسته ، فندق و بادام زمینی را کمی خرد کرده و داخل یک ظرف می ریزیم و به آنها کمی دارچین اضافه می کنیم تا مزه دار و با هم ترکیب شوند.
در ادامه آرد برنج ، ۱ پیمانه آرد سفید ، نصف پیمانه آب ، یک چهارم پیمانه روغن مایع ، نصف پیمانه شکر و پودر هل را داخل یک ظرف می ریزیم و با هم مخلوط می کنیم و خمیر حاصله را با دست ورز می دهیم تا خمیری یکدست و منسجم به دست بیاید .
خمیر را روی یک سطح صاف و آرد پاشی شده با وردنه به ضخامت ۳ میلیمتر باز می کنیم. سپس خمیر را داخل یک سینی چرب شده می گذاریم و اضافی آن را با کاتر می بریم و سطح آن را چنگال زده ۱۵ دقیقه داخل فر با حرارت ۱۸۰ درجه قرار می دهیم تا بپزد ، وقتی خنک شد تکه تکه کرده و با استفاده از مخلوط کن خمیر را پودر می کنیم.
طرز تهیه شهد باقلوا
داخل یک قابلمه ۱ لیوان آب و نصف پیمانه شکر ریخته ، روی اجاق گاز می گذاریم و شکر را هم می زنیم تا کاملا در آب حل شود. وقتی شربت غلیظ شد زیر اجاق را خاموش کرده و به آن نصف قاشق آبلیمو اضافه می کنیم تا شکرک نزند ، شربت تهیه شده را نصف می کنیم و نصف آن را با زعفران دم کرده ترکیب می کنیم که زعفرانی شود.
در ادامه به نصف دیگر شهد موجود در قابلمه ۱ قاشق غذاخوری کره اضافه کرده ، به آرامی هم می زنیم تا کره کاملا باز شود .سپس مواد تهیه شده برای داخل را که شامل مغزها و خمیر پودر شده است اضافه کرده و مخلوط می کنیم ، اکنون مواد مورد نیاز برای داخل کار آماده است .
مرحله پایانی و پخت باقلوا
خمیر تهیه شده در ابتدای کار را از نایلون در آورده و روی یک سطح آرد پاشی شده باز می کنیم و با چنگال روی خمیر میزنیم و سپس داخل یک قالب چرب شده به ضخامت ۴ میلیمتر قرار داده و قسمت های اضافی را با کاتر برش می زنیم .
روی خمیر مقداری شهد زعفرانی ریخته و مواد داخلی را نیز روی خمیر می ریزیم و سطح آن را صاف می کنیم ، مجدداً یک لایه خمیر با همین ضخامت قرار داده و با دست کمی هر دو لایه را فشرده میکنیم .
روی باقلوا را به آرامی با چاقو به صورت لوزی شکل خط انداخته ، قالب را داخل فر با حرارت ۱۸۰ درجه برای ۱۵ دقیقه قرار می دهیم .
پس از گذشت ۱۵ دقیقه حاضر شده آن را از فر خارج می کنیم و اشکال لوزی را با چاقو برش می دهیم . روی آن شهد زعفرانی ریخته و در ظرف مورد نظر قرار داده ، روی آن را به طور دلخواه تزیین می کنیم .
حتما بخوانید : طرز تهیه سوهان خوشمزه قم