شیرینی پزی

طرز تهیه باقلوا استانبولی

باقلوا استانبولی

تاریخچه باقلوا و انواع آن

باقلوا که در بسیاری از زبان‌ها با تغییرات آوایی اندک تلفظ می‌شود و ریشه در زبان مغولی دارد، شیرینی سنتی مردم ترکیه است که البته در کشورهای ایران، آسیای میانه و قفقاز، برخی کشورهای عربی، یونان، قبرس و برخی مناطق روسیه نیز تهیه می‌شود و طرفداران خود را دارد.

باقلواهای ترکی، ایرانی و عربی مشهورترین انواع باقلوا هستند.


خرید زعفران

انواع آن از نظر فرم و شکل به باقلوای ساده، رولی، پیچ و غنچه ای تقسیم میشوند.

لایه های خمیر فیلو در باقلوای استانبولی از آجیل خرد شده و شیرین پر می‌شود و آن را در شهد شکر، عسل یا شیر عسل غوطه‌‌ور می‌کنند.

معروفترین انواع باقلوای استانبولی عبارتند از: بورما، کونفه، فیستیکلی سارما، بلبل یواسی و سوتلو نوریه.

این شیرینی در شهرهای گوناگون ایران با روش ها و اشکال متفاوت تهیه میشود و تفاوت های زیادی با نوع ترکی خود دارد.

بعنوان مثال در شهرهای یزد، کاشان، قزوین و منطقه آذربایجان با اشکال متفاوت تهیه و عرضه میگردد.

باقلوای یزد بسیار مشهور است و تقریباً همه ما آن را دیده و حداقل یک بار طعم آن را چشیده ایم.

ماندگاری باقلوا

با توجه به اینکه این شیرینی سنتی بوده و هیچ مواد نگهدارنده ای ندارد لذا شرایط نگهداری آن بسیار اهمیت پیدا می کند.

همانند تمام شیرینی ها، باقلوا را نیز باید در جای خشک و خنک نگهداری کرد تا ماندگاری بهتری داشته باشد. برای زمان کوتاه می توان آن را در یخچال نگهداری نمود و برای زمان های طولانی بهتر است در فریزر نگهداری شود.

خواص غذایی

باقلوا انرژی زیادی دارد به طوریکه هر ۱۰۰ گرم از این شیرینی دارای ۵۴۰ کالری می باشد.

این شیرینی بسیار پرانرژی و چاق کننده است و برای رژیم های کم کالری مناسب نمیباشد.

با توجه به ارزش پروتئینی و کربوهیدرات موجود در باقلوا، استفاده از آن در وعده قبل از ورزش توصیه می شود.

این کالری بالا به دلیل مواد به کار رفته در این شیرینی می باشد که علاوه بر طعم مناسب ارزش غذایی بالایی نیز دارند.

شیر نیز حاوی کلسیم است و در برابر سرطان روده بزرگ، نقش محافظتی ایفا می‌کند .

تخم مرغ منبع خوبی از پروتئین و ویتامین ها است و دارای تمامی اسیدآمینه های ضروری برای سلامتی بدن می باشد .

گلاب طبیعت گرمی دارد و مقوی معده، قلب، کبد و اعصاب بوده و آرامبخشی قوی به حساب می آید .

زعفران حاوی حدود ۱۵۰ ماده شیمیایی بیولوژیکی شامل آنتی‌اکسیدان‌ها، کاروتنوئیدها، کروسین و سافرانال هستند که برای افزایش رشد و ترمیم سلول‌ها مفید به شمار می‌روند ، همچنین حاوی میزان بالایی پتاسیم و منیزیم است که یکی از مزیت‌های سلامتی آن را تشکیل می‌دهند .

می بینیم که در تهیه این شیرینی معروف و بسیار لذیذ باز هم نقش زعفران بسیار پررنگ است.

در این قسمت با مواد لازم و طرز تهیه باقلوا استانبولی بیشتر آشنا می شویم.

مواد لازم برای تهیه باقلوا استانبولی

  • خمیر باقلوای  یا خمیر یوفکا ۱ بسته
  • کره گیاهی یا حیوانی به دلخواه ۱۰۰ گرم
  • پودر گردو، پسته، بادام یا فندق ۱۵۰ گرم
  • پودر قند ۲ قاشق غذاخوری
  • پودر دارچین نصف قاشق چایخوری
  • پودر هل نصف قاشق چایخوری

مواد لازم برای تهیه شهد باقلوا

  • شکر ۲ پیمانه
  • آب ۲ پیمانه
  • زعفران آب کرده ۲ قاشق غذاخوری
  • آبلیمو یا جوهر لیمو به مقدار بسیار کم

طرز تهیه باقلوای استانبولی

شکر و آب را در یک قابلمه می ریزیم و روی حرارت اجاق گاز قرار می دهیم تا جوش آید ، پس از اینکه ۱۵ دقیقه جوشید، آبلیمو ، گلاب و زعفران دم کرده را اضافه می کنیم ، سپس قابلمه را از روی اجاق گاز برمی داریم تا شربت خنک شود .

در این مرحله دو عدد خمیر یوفکا  [خمیری بسیار نازک] را روی هم می گذاریم و با برس روی آن کره ذوب شده می زنیم و گردو یا پسته خرد شده را نیز اضافه می کنیم.

اینک برای رول کردن یک میله نازک مثل وردنه ترکیه ای برداشته و یوفکا را دور میله رول می کنیم. باید دقت لازم را داشته باشید که خمیر را محکم دور میله نپیچید ، در انتها موقع جمع کردن پاره می شود .

در آخر از دو طرف یوفکا فشار می آوریم و جمع می کنیم تا حالت چروک شود و یوفکای فشرده را داخل سینی فر یا ظرف مورد نظر می گذاریم و به این ترتیب تمام یوفکاها را شکل می دهیم و داخل سینی فر می چینیم ، جهت اینکه یوفکاها شکل خود را حفظ کنند بهتر است فشرده بچینید .

می توانید یوفکاها را به اندازه دلخواه تان در سینی فر برش بزنید یا اینکه در پایان بعد از پخت نیز می توان برش زد .

کره آب شده را با قاشق یا برس روی باقلواها می زنیم ، فر باید از قبل گرم شده باشد و  با دمای ۱۸۰ درجه  به مدت ۲۵ تا ۳۰ دقیقه داخل فر قرار می دهیم ، وقتی که زیر و روی باقلواها طلایی شد یعنی پخته اند و می توانید از فر بیرون بیاورید .

بعد از اینکه باقلواهای پخته شده را از فر بیرون آوردیم چند دقیقه صبر می کنیم تا کمی حرارت خود را کاهش دهد ، سپس شربت سرد را روی باقلوا گرم می ریزیم و به مدت یک ساعت صبر می کنیم تا باقلوا شربت را به خودش جذب کند و بعد سرو می کنیم.

حتما بخوانید : طرز تهیه باقلوای ۵ مغز کاشان

 

 

 

 

 

لینک همکار

بازگشت به لیست

مطالب مرتبط

یک نظر در “طرز تهیه باقلوا استانبولی

  1. Hadi گفت:

    👌 واقعا از باقلوا همراه با چای نمیشه گذشت 👌

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *