دسرها

مسقطی زعفرانی

مسقطی زعفرانی

تاریخچه پیدایش حلوا مسقطی

نام مسقطی با اشاره به شهر تاریخی مسقط (پایتخت کشور عمان) خود گویای محل پیدایش این خوراکی خوشمزه است.

مسقطی در ابتدا در کشور عمان تولید و مورد استفاده قرار می‌گرفته است.

همین حالا هم بیش از ۲۰ نوع مختلف مسقطی در عمان تهیه می‌شود. در کشور عمان مسقطی را با نام حلوای عمانی می‌شناسند.

مواد اولیه اصلی آن نشاسته، هل، گلاب و زعفران است. حلوای عمانی پس از ورود به سرزمین ایران مسقطی نام گرفته و است حالا در شهر‌های مختلف تولید و عزضه می‌شود.

هر چند شهرستان لار در استان فارس قطب تولید مسقطی در ایران است که با نام مسقطی لاری شناخته می‌شود، اما در شهر‌هایی مانند کرمان، کازرون، بوشهر و سیرجان نیز تولید و عرضه می‌شود.

این خوراکی با ترکیبات موجود در خود موجب افزایش سطح انرژی بدن شده و استقامت عضلانی را افزایش می‌دهد.

حلوای مسقطی حاوی ویتامین‌های A، B، C، E، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، پروتئین، کلسیم، آهن، فسفر، منیزیم، روی، اسیدفولیک، منگنز، اسیدچرب امگا ۳، اسیدآمینه تریپتوفان، سلنیوم، مس، قند ساکاروز، گلوکز و فروکتوز می‌باشد.

خرید زعفران

مواد لازم 

  • نشاسته ۳۰۰ گرم
  • شکر ۴۰۰ گرم
  • کره ۲۰۰ گرم
  • گلاب ۱ لیوان
  • آب سرد ۶ لیوان
  • زعفران غلیظ نصف استکان (در انتخاب نوع زعفران حساس باشید تا بهترین طعم و عطر را به شما بدهد)
  • خلال بادام و پسته به اندازه لازم برای تزئین مسقطی

میتوانید آن را داخل قالب ریخت تا بصورت شکل دار خود را بگیرد و زیباتر شود.

طرز تهیه مسقطی 

برای تهیه مسقطی ابتدا باید نشاسته را در آب حل کنید.

نشاسته در آب گرم یا ولرم گلوله می‌شود، در نتیجه برای بهتر حل شدن نشاسته از آب سرد استفاده شود.

در صورت لزوم آن را از داخل یک صافی پارچه‌ای عبور دهید تا مایعی یکنواخت و یکدست به دست آورید.

در این مرحله شیر سرد را به محلول آب و نشاسته اضافه کرده و به هم زدن آن ادامه دهید.

حالا نوبت به اضافه کرن گلاب و شکر می‌رسد. پس از این مرحله کره را داخل قابلمه انداخته حرارت دهید تا ذوب شود.

اکنون مخلوط نشاسته، شیر و شکر را به کره‌ی ذوب شده در قابلمه اضافه کنید و به هم زدن ادامه دهید تا مخلوط مانند فرنی غلیظ شود.

بعد از به غلظت رسیدن مخلوط زعفران آب کرده را به آن اضافه کنید و همچنان به خوبی هم بزنید.

بسیار مهم است که از مقدار مناسب نشاسته استفاده شود اگر مقدار نشاسته‌ی مصرفی کم باشد مسقطی غلظت مناسب را به شما نخواهد داد.

بعد از اینکه مسقطی به غلظت مناسب رسید آن را از روی شعله بردارید تا خنک شود.

هنگامیکه دمای مسقطی با دمای محیط یکی شد آن را داخل قالب مورد نظر خود که کف آن را چرب کرده‌اید بریزید و به مدت ۲ تا ۳ ساعت داخل یخچال بگذارید.

در پایان مسقطی را با خلال پستخ و بادام تزئین نموده و سرو کنید.

 

مسقطی زعفرانی

طرز تهیه مسقطی شفاف

اگر می‌خواهید مسقطی شما مانند عکس زیر شفاف باشد، باید در تهیه آن شیر را حذف و فقط از آب سرد استفاده کنید.

مسقطی شفاف

کلوچه مسقطی شیرازی

یکی از خوراکیهای سنتی و شناخته شده در شهر شیراز کلوچه مسقطی نام دارد.

کلوچه نوعی شیرینی سنتی خشک است که آن را به همراه برش‌های کوچک مسقطی می‌فروشند.

برای خوردن این سوغات شیراز، یک برش از مسقطی را روی شیرینی همراه آن قرار داده و با هم میل می‌کنند.

این خوراکی سنتی طعم بسیار خوبی دارد و اگر به شهر شیراز سفر می‌کنید حتما این خوراکی خوشمزه را تهیه و از خوردن آن لذت ببرید.

تا به حال کسی مشاهده نشده که این دسر خوشمزه و خوش عطر رو دوست نداشته باشد.

پس حتما امتحان کنید و از خوردن آن لذت ببرید.

حتما بخوانید : طرز تهیه مشکوفی زعفرانی

 

خرید زعفران اصل

 

 

 

 

 

 

 

بازگشت به لیست

مطالب مرتبط

3 نظر در “مسقطی زعفرانی

  1. طناز گفت:

    مسقطی زعفران را خیلی دوست داشت…
    آموزش جالبی بود ممنون از زرشمیم

  2. میر کریمی گفت:

    مسقطی زعفرانی واقعا جذابه ، به غیر از طعم زعفرون ، رنگ و شکل خوبی هم داره

    1. zarshamimstore گفت:

      مسقطی در حالیکه خیلی ساده‌ست خیلی خوشمزه هم هست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *