معرفی گلاب جامون دسر هندی محبوب
گلاب جامون یک دسر شیرین ، بسیار خوشمزه و مشهور است . گلاب جامون در محدوده جغرافیایی هندوستان ، پاکستان ، نپال ، بنگلادش و میانمار بسیار محبوب است .
چون در دستور پخت آن از زعفران استفاده میشود موارد لازم و روش پخت گلاب جامون را در این مقاله برای شما ارائه می دهیم . ترکیب مواد مورد استفاده در تهیه گلاب جامون به گونه ای است که طعم بینظیری به آن می دهد .
مواد لازم برای تهیه گلاب جامون :
- آرد یک چهارم فنجان
- پودر شیر یا شیر خشک یک فنجان
- ماست یک قاشق غذاخوری
- بیکینگ پودر نوک قاشق مرباخوری
- روغن مایع یک قاشق چایخوری
- خلال پسته و بادام برای تزئین به مقدار لازم
مواد لازم جهت تهیه شربت گلاب جامون :
- آب دو فنجان
- هل چهار عدد
- زعفران به مقدار دلخواه
- شکر یک و نیم فنجان
- گلاب یک قاشق چایخوری
تهیه شربت گلاب جامون :
در ابتدا برای تهیه اقدام به تهیه شربت آن می کنیم . برای تهیه شربت تمام مواد لازم برای شربت را که در بالا نام بردیم جز گلاب داخل قابلمه ریخته روی شعله حرارت می دهیم و بهم می زنیم . در میانه کار خلال پسته و بادام را به آن اضافه میکنیم . هنگامی که شربت غلظت مناسب پیدا کرد آن را از روی شعله برداشته و گلاب را به آن اضافه کرده شربت آماده شده را کنار می گذاریم .
آماده سازی خمیر گلاب جامون :
حالا نوبت به آماده سازی خمیر گلاب جامون می رسد . برای این کار آرد ، شیرخشک ، ماست و بیکینگ پودر را با هم میکس کنید و به هم بزنید . اگر خمیر حالت خشک داشت کمی ماست به آن اضافه کنید . توجه داشته باشید که از زیاد هم زدن خمیر خودداری کنید و فقط باندازه ای هم بزنید تا مواد با هم آمیخته شوند چرا که زیاد هم زدن خمیر موجب میشود خمیر باندازه مناسب پف نکرده و شربت را به خود جذب نکند .
گلوله های کوچکی باندازه فندق از خمیر درست کنید . این گلوله ها پس از سرخ شدن و جذب شربت هر یک از نظر اندازه دو برابر خواهند شد پس نیازی نیست اندازه اولیه گلوله ها از اندازه فندق بزرگتر باشد . بسیار مهم است که گلوله ها ترک نخوده باشند . وجود ترک نشانه خشک بودن خمیر شماست که برای برطرف کردن آن باید به خمیر ماست اضافه کنید .
اکنون زمان سرخ کردن گلوله هاست . در یک ماهیتابه بمقداری روغن بریزید تا گلوله ها هنگام سرخ شدن کاملا در روغن غوطه ور باشند . روغن را با شعله زیاد داغ کنید و گلوله های خمیری را داخل آن بریزید سپس شعله را کم کنید تا گلوله ها به خوبی در روغن سرخ شوند .
پس از پخت کامل گلوله ها آنها را داخل شربتی بریزید که از قبل آماده کرده اید و بگذارید به مدت دو ساعت داخل شربت بماند تا کاملا شربت جذب آن شود .
حالا دسر شما آماده است و می توانید از آن میل کنید و برای چند روز داخل یخچال قابل نگهداری میباشد .
نوش جان !
نکات مهم :
میتوانید گلاب جامون را به همراه کمی شربت و یا بدون شربت سرو کنید که کاملا بستگی به دلخواه و سلیقه شما دارد . میتوانید داخل شربتی که با گلاب جامون شرو میکنید مغزهایی مثل بادام ، پسته یا بادام هندی هم اضافه کنید .
زعفران مورد استفاده در درست کردن گلاب جامون نیازی به دم کردن نداره و میتونید رشته های زعفران رو داخل شربت بندازید تا به شربت رنگ بدهد .
شما میتوانید به جای ماست از شیر استفاده کنید .
توجه داشته باشید پودر شیر با شیر خشک تفاوت دارد و اگر پودر شیر در دسترس نبود شیر خشک را جایگزین کنید .
حتما بخوانید : طرز تهیه پاناکوتای زعفرانی
چه باحال
گلاب جامون
چه اسم خاصی داره این دسر هندی
آموزش جالبی بود واقعا
گلاب جامون بسیار خوشمزه ست.حتما درست کنید.
دسر به جز مزه خوب باید نام با مسمایی داشته باشه
مثل گلاب جامون
به به
گلاب جامون رو حتما درست کنید.خیلی سادست.