معرفی خورشت گل کلم
خورش گل کلم یکی از انواع غذاهای ایرانی است که برخلاف اینکه بسیار خوشمزه و پرخاصیت است کمتر شناخته شده و مورد استفاده قرار میگیرد.
شاید یکی از دلایل آن علاقه کم عموم مردم به گل کلم است.
این در حالیست که گل کلم یکی از مغذی ترین و پرخاصیت ترین سبزیجات است و استفاده ننمودن از آن اشتباه بزرگیست.
البته اطمینان داشته باشید با یک بار استفاده متوجه خواهید شد چه غذای لذیذی است و مطمئن باشید طرفدار آن خواهید شد.
خورش گل کلم شباهت زیادی به خورش قیمه دارد.
البته طرز تهیه صحیح آن بسیار اهمیت دارد تا یک خورشت خوش طعم و زیبا به دست بیاید.
از آنجا که گل کلم منبع مناسبی برای تامین املاح معدنی و ویتامین است مصرف آن بسیار توصیه شده است.
ارزش غذایی گل کلم پخته
هر ۱۰۰ گرم گل کلم دارای املاح و مواد ریز مغذی زیر میباشد
- سدیم ۱۵ میلی گرم
- پتاسیم ۱۴۲ میلی گرم
- فیبر ۲ گرم
- کربو هیدرات ۴ گرم
گل کلم یکی از منابع کلسیم نیز میباشد که در تکمیل میزان کلسیم مورد نیاز روزانه بدن بسیار مفید و موثر است.
گل کلم به دلیل کم کالری بودن در انواع رژیم های غذایی میتواند مورد استفاده قرار بگیرد.
همچنین به دلیل دارا بودن مقدار فیبر بالا به بهبود فرایندهای گوارش بدن و احساس سیری کمک میکند تا از پرخوری جلوگیری شود.
مواد لازم
[ ۴ نفر ]
- گوشت ۳۰۰ گرم
- پیاز متوسط ۱ عدد
- گل کلم خرد شده نیم کیلو
- چوب دارچین یک تکه
- رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
- آب لیمو ترش ۲ قاشق غذاخوری
- زعفران دم شده ۲ قاشق غذاخوری
- نمک ، فلفل سیاه ، زردچوبه به مقدار لازم
- روغن به مقدار لازم
دستور پخت خورش گل کلم
ابتدا پیاز را نگینی خرد می کنیم، کمی روغن داخل قابلمه می ریزیم پیازها را کمی سرخ می کنیم تا حدی که سبک شوند و سپس زردچوبه را به آن اضافه می کنیم
گوشت های خرد شده را نیز به همراه فلفل سیاه به پیازها اضافه می کنیم تا تفت بخورند، تا اندازه ای که رنگ گوشت تغییر کند کافی است
اینک رب گوجه فرنگی را به همراه چوب دارچین به مواد اضافه می کنیم و ۲ ساعت اجازه می دهیم روی حرارت ملایم بپزد
دقت داریم که گل کلم ها باید درشت خرد شده باشند و باید به صورت جداگانه ۱۵ دقیقه تفت داده باشیم
وقتی گوشت پخته شد کمی نمک اضافه می کنیم و باید گل کلم های تفت داده شده را با مقداری چاشنی آب لیمو ترش به خورش اضافه کنیم و ۱۵ دقیقه دیگر زمان به پخت بیشتر آن اختصاص داده شود.
در نهایت زعفران دم کرده را نیز به خورش اضافه می کنیم و ۵ دقیقه تا نهائی شدن پخت این خورش خوش عطر و طعم زمان باقیست.
خورش گل کلم آماده شده، در کنار پلوی زعفرانی ترکیب بسیار لذیذی خواهد داشت.
نکات مهم در تهیه خورش گل کلم
- باید دقت داشت آب خورش در نهایت باید غلیظ و حالت سس داشته باشد ، پس در مرحله ای که آب جوش را داخل قابلمه میریزیم باید توجه به میزان آب نسبت به مواد داشته باشیم.
- در تهیه خورش گل کلم به جای گوشت می توان از قارچ و مرغ نیز استفاده کرد.
- با توجه به سلیقه فردی می توان از غوره و آلو خورشتی در طرز تهیه خورش گل کلم بهره برد.
- اگر می خواهید خورشت شما خیلی شبیه به قیمه باشد می توان لپه نیز به مواد اضافه کرد.
در پایان ذکر این مورد اهمیت دارد تا بدانیم استفاده از انواع سبزیجات بصورت جداگانه و یا در تهیه انواع غذا برای سلامتی جسم و روان بسیار موثر است و تنها استفاده از تعدادی غذای محدود بطور ثابت و عدم استفاده از سبزیجات متنوع بویژه با توجه به سبک زندگی امروز میتواند مضرات متعددی برای سلامتی داشته باشد.
در نتیجه از عذاهای متنوع و سرشار از سبزیجات مختلف بصورت خام و پخته استفاده کنید.
خورش گل کلم یکی از آنهاست.
حتما بخوانید : طرز تهیه یخنی مرغ درگزی